ΚΥΠΡΟΣ

Κατηγορίες ΑΚΕΛ για βόλεμα ημετέρων

Κατηγορίες ΑΚΕΛ για βόλεμα ημετέρων

Καταγγελίες κατά της Κυβέρνησης για `άλωση του κράτους και βόλεμα ημετέρων` διατυπώνει το ΑΚΕΛ με αφορμή την πρόθεση για παύση των Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών.

Σε δηλώσεις στα γραφεία του ΑΚΕΛ ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαϊδης ανέφερε ότι αντί η Κυβέρνηση να είχε ως προτεραιότητα της την επεξεργασία και την υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για αντιμετώπιση των τεράστιων προκλήσεων στην οικονομία, "αυτό που φαίνεται πρωτίστως την ενδιαφέρει και για το οποίο έχει όντως ολοκληρωμένο σχεδιασμό, τον οποίο υλοποιεί μεθοδικά, είναι η άλωση του κράτους και το βόλεμα ημετέρων".

Σύμφωνα με τον κ. Λουκαϊδη, "μετά τις μαζικές προσλήψεις στο Προεδρικό, τη δημιουργία για πρώτη φορά θέσεων υπουργικών συνεργατών, την πρόθεση δημιουργίας για πρώτη φορά θέσεων υφυπουργών και τις σαρωτικές μετακινήσεις σε τμήματα της Δημόσιας Υπηρεσίας, η κυβέρνηση επανέρχεται με την προσπάθεια παύσης των Δ.Σ. των Ημικρατικών Οργανισμών".

Οπως είπε ο Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, ο Συναγερμός, σε αντίθεση με την πρακτική όλων των άλλων κυβερνήσεων που σεβάστηκαν τα διορισθέντα από προηγούμενες κυβερνήσεις συμβούλια, "επαναλαμβάνοντας εαυτόν, όπως έπραξε και το 1993, εμμένει στην απόπειρα παύσης των Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών".

Συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο Συναγερμός υποπίπτουν σε σοβαρές αντιφάσεις, που προκαλούν και προσβάλλουν, όπως είπε, τη νοημοσύνη των πολιτών.

"Πρώτον, γιατί στο παρελθόν είχαν ακριβώς αντίθετη θέση επί του ζητήματος,δεύτερο και πιο σημαντικό, γιατί ενώ σήμερα ισχυρίζονται ότι οι Ημικρατικοί Οργανισμοί θα πρέπει να εφαρμόζουν πιστά την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική, ενεργώντας ως πολιτικοί βραχίονες της εκτελεστικής εξουσίας, την ίδια ώρα αυτοαναιρούνται λέγοντας ότι θα επιλέγονται οι αξιότεροι και ικανότεροι στα συμβούλια, ανεξαρτήτως κομματικής και πολιτικής τοποθέτησης, τερματίζοντας έτσι την κατ’ αυτούς κομματοκρατία στους διορισμούς των εν λόγω συμβουλίων", είπε ο κ. Λουκαϊδης.

Κατέληξε λέγοντας ότι "επειδή είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν μπορούν να ισχύουν ταυτόχρονα και οι δυο αυτές διακηρύξεις, αυτό που αβίαστα προκύπτει από τις ενέργειες κυβέρνησης και ΔΗΣΥ είναι η αδημονία τους για άλωση των Ημικρατικών οργανισμών και το βόλεμα ημετέρων".

Σε ερώτηση αν επιθυμεί να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον διορισμό Καϊκίδη στην Κεντρική Τράπεζα, ο κ. Λουκαϊδης περιορίστηκε να πει "δεν έχω πληροφόρηση, οπόταν δεν μπορώ να κάνω σχόλιο".

πηγη icyprus