ΚΥΠΡΟΣ

Εκστρατεία μείωσης τιμών στην αγορά της Κύπρου

Εκστρατεία μείωσης τιμών στην αγορά της Κύπρου

Σε εκστρατεία «λογικοποίησης» και μείωσης των τιμών με βασικό στόχο την αναζωογόνηση της αγοράς καλεί όλους η ΣΕΚ με χθεσινή ανακοίνωσή της.

Αφού αναφέρει ότι η αγορά είναι σχεδόν νεκρή, σημειώνει ότι για να αναζωογονηθεί, θα πρέπει να ενθαρρυνθεί η κατανάλωση.

Για να γίνει όμως αυτό, προσθέτει, θα πρέπει να μειωθούν οι τιμές καταναλωτικών προϊόντων, ώστε να συνάδουν με τα νέα δεδομένα της οικονομίας και ιδιαίτερα με τις μειώσεις των μισθών, τις οποίες έχουν υποστεί όλοι σχεδόν οι μισθωτοί πολίτες.

Για την υλοποίηση της πολιτικής αυτής, τονίζει, θα πρέπει να υπάρξει μια καθολική εκστρατεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορίου, καθώς και από άλλες υπηρεσίες του κράτους που έχουν υποχρέωση να μειώσουν άλλα κόστη που επιβαρύνουν τις επιχειρηματικές μονάδες, όπως είναι π.χ. το κόστος του ηλεκτρισμού, των επιτοκίων, των ενοικίων κλπ.

Πέραν τούτου, θα πρέπει να ενισχυθεί η ποιότητα και ο ανταγωνισμός σ’ όλα τα επίπεδα, να ελαχιστοποιηθεί η εκμετάλλευση και να περιορισθεί η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια, η οποία είθισται να ευδοκιμεί κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ή παραμονές μεγάλων εορτών, προσθέτει η ΣΕΚ.

Καταλήγει, αναφέροντας ότι ρόλο έχει να διαδραματίσει και η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, η οποία με τη νέα σύνθεσή της καλείται να παραγάγει γρήγορα έργο χρήσιμο και αποτελεσματικό και να περιορίσει τα διάφορα καρτέλ που λυμαίνονται κατά τρόπο απαράδεκτο την αγορά.

SigmaLive