ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Στην επιτροπή Θεσμών το θέμα Πανίκου Δημητριάδη

Κύπρος: Στην επιτροπή Θεσμών το θέμα Πανίκου Δημητριάδη

Η σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων αποφάσισε ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών πρέπει να καταλήξει σύντομα κατά πόσον κρίνει ότι υφίσταται θέμα κατάθεσης ψευδών στοιχείων από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη, σε σχέση με τους όρους εντολής της Alvarez and Marsal και να ετοιμάσει έκθεση προς την Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως πληροφορήθηκε το ΚΥΠΕ η σύσκεψη αποφάσισε ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η επί μακρόν διατήρηση σημαντικών θεμάτων σε εκκρεμότητα.

Με βάση το άρθρο 7 του νόμου εάν η Επιτροπή Θεσμών κρίνει ότι υπάρχει θέμα, θα συντάξει έκθεση προς την Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα τη συζητήσει σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία. Η Ολομέλεια θα κρίνει εάν προκύπτει θέμα πειθαρχικής ή ποινικής υπόθεσης και θα παραπέμψει την υπόθεση στο Γενικό Εισαγγελέα, είτε θα προχωρήσει στη σύσταση Κοινοβουλευτικής Εξεταστικής Επιτροπής.

Η Επιτροπή Θεσμών θα πρέπει να συντάξει έκθεση προς την Ολομέλεια της Βουλής εφόσον κρίνει ότι δεν υφίσταται θέμα.

Περαιτέρω η σύσκεψη αρχηγών αποφάσισε να παραπέμψει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών την πρόταση νόμου του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με την οποία θα αφαιρείται από το ΡΙΚ το δικαίωμα της μετάδοσης διαφημίσεων επ΄ αμοιβή.

Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση στην Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα θα διεξαχθεί ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό του ΡΙΚ με τροπολογίες που κατατέθηκαν από τον ΔΗΣΥ και προτείνουν αποκοπές 20% στο ταμείο ευημερίας, μείωση 10% (Α) στα γενικά έξοδα και υπηρεσίες, Β) στα έξοδα προγραμμάτων, Γ) μείωση στα έξοδα για συντήρηση μηχανημάτων και εγκαταστάσεων.

πηγη icyprus