ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Δωρεάν πληροφόρηση από το ΚΥΠΕ

Κύπρος: Δωρεάν πληροφόρηση από το ΚΥΠΕ

Το ΚΥΠΕ είναι ο μεγαλύτερος τροφοδότης ειδήσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, απαντώντας σε ερωτήσεις, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεση του Υπουργείου η πληροφόρηση του ΚΥΠΕ να παραχωρείται δωρεάν τόσο στα έντυπα και τα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης όσο και στα κόμματα, σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν τα ΜΜΕ στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σε δηλώσεις στο Κίτι, ο κ. Χάσικος εξήγησε ότι «τα Μέσα Ενημέρωσης υποφέρουν. Είναι θα έλεγα στη βαθύτερη κρίση που γνώρισαν ποτέ, είτε λόγω τεχνολογίας, internet, διάδοση πληροφόρησης μέσα από τις ιστοσελίδες και λοιπά αλλά και ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης οπόταν δεν έχουν διαφήμιση και αυτό αφορά όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά».

Πρόσθεσε ότι «ως Υπουργείο μελετούμε να δώσουμε σε όλα τα έντυπα αλλά και τα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης δωρεάν αυτή την πληροφόρηση, δηλαδή να μην πληρώνει το μέσο για να παίρνει την πληροφόρηση του ΚΥΠΕ. Το ΚΥΠΕ είναι κρατικό. Το ίδιο θα θέλαμε να δώσουμε και προς τα κόμματα. Κάποιους πρέπει να βοηθήσουμε αλλά κυρίως εστιάζουμε πάνω στα Μέσα Ενημέρωσης. Είναι κάτι που σύντομα πρέπει να ολοκληρώσουμε».