ΚΥΠΡΟΣ

Τράπεζα Κύπρου: Κανονικά η λειτουργία θυγατρικής στην Ουκρανία

Τράπεζα Κύπρου: Κανονικά η λειτουργία θυγατρικής στην Ουκρανία

Η PSJCBankofCyprusUkraine, θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου στην Ουκρανία λειτουργεί κανονικά, και δεν υπάρχουν οποιοιδήποτε περιορισμοί στην εξυπηρέτηση των πελατών της, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο που αναφέρονται σε παγοποίηση των μετοχών της θυγατρικής της.

Όπως επισημαίνεται σχετικά, τον Μάιο 2013 η εταιρία LuxoriSmartLtd προσέφυγε στο Εμπορικό Δικαστήριο του Κιέβου με απαίτηση έναντι αριθμού εναγόμενων, συμπεριλαμβανομένων της Τράπεζας και της θυγατρική της, PSJCBankofCyprusUkraine, ( μαζί το «Συγκρότημα»).

Οι αποφάσεις του Εμπορικού Δικαστηρίου του Κιέβου δεν επηρεάζουν, σύμφωνα με την Τρ. Κύπρου, τις δραστηριότητες της PSJCBankofCyprusUkraine, η οποία συνεχίζει να δραστηριοποιείται κανονικά και δεν υπάρχουν οποιοιδήποτε περιορισμοί στην εξυπηρέτηση των πελατών της.

Παρόλο που το Συγκρότημα θα συνεχίσει να ενεργεί σύμφωνα με τις αποφάσεις των δικαστηρίων στην Ουκρανία, έχει καταθέσει έφεση στο Εφετείο. Η θέση της Τράπεζας είναι ότι η υπόθεση είναι νομικά αβάσιμη.