ΚΥΠΡΟΣ

AΚΕΛ: Βεβιασμένες οι εξαγγελίες ΥΠΕΣ για περιουσίες στα κατεχόμενα

AΚΕΛ: Βεβιασμένες οι εξαγγελίες ΥΠΕΣ για περιουσίες στα κατεχόμενα

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΕ ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης χαρακτήρισε «βεβιασμένες» εξαγγελίες του Υπουργού Εσωτερικών γύρω από το θέμα της προστασίας των ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα.

"Χωρίς να υπεισερχόμαστε στην ουσία του θέματος, θεωρούμε ως βεβιασμένες τις μονομερείς εξαγγελίες του Υπουργού Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικου, γύρω από το θέμα της προστασίας των ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα,» είπε σε δηλώσεις του σήμερα στα γραφεία του ΑΚΕΛ.

Υπενθυμίζουμε, σημείωσε, ότι το Εθνικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει τη σύσταση υποεπιτροπής για ολοκληρωμένη μελέτη του θέματος και για κατάθεση εισηγήσεων προς αντιμετώπιση των σοβαρών παρενεργειών από τις μαζικές προσφυγές ε/κ στην κατοχική επιτροπή αποζημιώσεων.

Η ενέργεια του κ. Χάσικου, είπε ο κ. Λουκαΐδης, καταδεικνύει έλλειψη σεβασμού απέναντι στο Εθνικό Συμβούλιο και προς την υποεπιτροπή που το ίδιο το σώμα έχει συστήσει.

"Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει ώστε να μην επιτρέψει τη δημιουργία με αποσπασματικό τρόπο τετελεσμένων, μέσα από τις βεβιασμένες – μονομερείς εξαγγελίες του Υπουργού Εσωτερικών, που ουσιαστικά καθιστούν τη συσταθείσα υποεπιτροπή διακοσμητικό στοιχείο", κατέληξε.

ΠΗΓΗ sigmalive.com