ΚΥΠΡΟΣ

Η επιστολή Αναστασιάδη ενώπιον του Eurogroup

Η επιστολή Αναστασιάδη ενώπιον του Eurogroup

Ενώπιον των Υπουργών Οικονομικών των 17 κρατών- μελών της Ευρωζώνης, που συνέρχονται το απόγευμα στο Λουξεμβούργο, τίθεται προς συζήτηση η επιστολή του προέδρου Αναστασιάδη προς τους Ευρωπαίους ηγέτες και τους επικεφαλής της Τρόϊκας.

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε χθες από δημοσίευμα των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" για την επιστολή, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε το βράδυ ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα μεταδίδονται περί δήθεν επιθυμίας της Λευκωσίας για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Τόνισε ότι, σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής του, στη συνεδρία του Eurogroup θα συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση των προσπαθειών για ανάκαμψη της οικονομίας με βάση το μνημόνιο.

Οι 17 υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία επί της διαδικασίας απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στη συνεδρία του Eurogroup, καθώς και στην αυριανή σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, βρίσκεται από χθες στο Λουξεμβούργο, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.