ΚΥΠΡΟΣ

Ομήρου: Εθνική ανάγκη η διαμόρφωση προγράμματος για έξοδο από μνημόνιο

Ομήρου: Εθνική ανάγκη η διαμόρφωση προγράμματος για έξοδο από μνημόνιο

Αποτελεί εθνική ανάγκη η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για έξοδο από το μνημόνιο και τον έλεγχο της τρόικας που θα γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτικός, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Ο κ. Ομήρου, ως Πρόεδρος της ΕΔΕΚ , παρέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πρόταση του κόμματός του για την γρηγορότερη δυνατή έξοδο από το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση είπε ότι θέση του κόμματός του είναι σαφής, ότι δηλαδή παραμονή στα δεσμά του μνημονίου, της δανειακής σύμβασης και της τρόικας, «θα βαθαίνει την ύφεση, θα εκτινάσσει την ανεργία και θα δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής δυστυχίας».

«Αυτά δεν είναι δικοί μας ισχυρισμοί αλλά η επώδυνος, δυστυχώς, εμπειρία από εφαρμογή παρόμοιων πρακτικών σε άλλες χώρες που έχουν υπαχθεί στα δεσμά της δανεικής σύμβασης όπως είναι η Ελλάδα η Πορτογαλία, η Ιρλανδία», είπε ο κ. Ομήρου.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει ένας εθνικός διάλογος με την εμπλοκή της κυβέρνησης που έχει την πρωταρχική ευθύνη και όλων των πολιτικών δυνάμεων, «για να καθορίσουμε ένα εθνικό σχέδιο που θα αποβλέπει στην έξοδο από το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση».

Ανέφερε ακόμη ότι με την παραμονή μας στο μνημόνιο, έρχονται ακόμη πιο δύσκολες μέρες.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων που θα πραγματοποιούνται για ενημέρωση αναφορικά με τα μείζονος σημασίας ζητήματα, δεδομένου ότι στην απουσία του Προέδρου, ο ίδιος θα τον αναπληροί και άρα θα πρέπει να είναι ενήμερος για τα διάφορα θέματα, για να μπορεί να τα χειριστεί.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα προεδρεύσει αύριο συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον ενημέρωσε για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει η προγραμματισμένη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής και κοινοβουλευτικής διακομματικής αντιπροσωπείας στη Ρωσική Ομοσπονδία στις 3 Ιουλίου και αντάλλαξε με τον Πρόεδρο απόψεις, για τα θέματα, τα οποία θα εγερθούν και θα συζητηθούν κατά την επίσκεψή του.

ΠΗΓΗ icyprus