ΚΥΠΡΟΣ

Καταθέτες Λαϊκής: Ανησυχούν για αποζημιώσεις αφυπηρετήσεων

Καταθέτες Λαϊκής: Ανησυχούν για αποζημιώσεις αφυπηρετήσεων

Επιστολή με τις απαιτήσεις του για χαριστικές αποζημιώσεις για εθελούσια έξοδο προσωπικού Τράπεζας Κύπρου και Πρώην Λαϊκής, απέστειλε ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής (ΣΥ.ΚΑ.ΛΑ) προς το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, ο ΣΥ.ΚΑ.ΛΑ παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις προσπάθειες εκκαθάρισης της Λαϊκής και εξυγίανσης της Τραπέζης Κύπρου, και προσθέτει πως οι δύο αυτές παράλληλες διαδικασίες είναι απόλυτα αλληλένδετες μεταξύ τους και απόλυτα συνυφασμένες με τα συμφέροντα των πληγέντων καταθετών.

«Μέρος της διαδικασίας αυτής αντιλαμβανόμαστε ότι είναι και η προγραμματιζόμενη αποχώρηση μεγάλου αριθμού υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου και πρώην Λαϊκής Τράπεζας. Έχει περιέλθει στην αντίληψη μας ότι έχει ζητηθεί από τους εργαζομένους να προσφερθούν προς τους οικειοθελώς αποχωρούντες υπαλλήλους αποζημιώσεις που ξεπερνούν τις συμβατικές υποχρεώσεις της τράπεζας», γράφει η επιστολή.

Προσθέτει ακόμα πως «περαιτέρω έχει περιέλθει στην αντίληψη μας ότι ζητείται η απόδοση των κεφαλαίων του Ταμείου Πρόνοιας των Υπαλλήλων της Λαϊκής παρά το γεγονός ότι τα κεφάλαια αυτά απομειώθηκαν και είναι μη διαθέσιμα, όπως και των υπολοίπων καταθετών».

Ο ΣΥ.ΚΑ.ΛΑ., αναφέρει η επιστολή, «βλέπει με συμπάθεια τους τραπεζικούς υπαλλήλους που θα απολέσουν την εργασία τους. Επίσης με συμπάθεια και συμπαράσταση αντιμετωπίζουμε και τα αιτήματά τους να εξαιρεθούν από όλες αυτές τις παρανομίες, οι οποίες έγιναν σε σχέση με τις δύο αυτές τράπεζες και δεν έχουμε καμιά αντίρρηση να τους δοθούν οποιαδήποτε ποσά για αποζημίωση, νοουμένου ότι αυτά δεν επηρεάζουν τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις των καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας ή και την ίδια την υπό εκκαθάριση Λαϊκή Τράπεζα».

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ