ΚΥΠΡΟΣ

Ελληνική Τράπεζα: Λειτουργία Ναυτιλιακού Επιχειρηματικού Κέντρου

Ελληνική Τράπεζα: Λειτουργία Ναυτιλιακού Επιχειρηματικού Κέντρου

Το Ναυτιλιακό Επιχειρηματικό Κέντρο (ΝΕΚ) της Ελληνικής Τράπεζας, το οποίο είναι το πρώτο Κέντρο στην Κύπρο που εξειδικεύεται στην αποκλειστική εξυπηρέτηση εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ναυτιλίας, παρουσίασε η διεύθυνση και το προσωπικό του Κέντρου καθώς και αξιωματούχοι της Τράπεζας.

Σύμφωνα με τον Μαρίνο Αθανασιάδη, Γενικό Διευθυντή Διεθνών Αγορών και Διεθνούς Τραπεζικής Ομίλου, στρατηγικά ο Τομέας Διεθνούς Τραπεζικής είναι στις προτεραιότητες της Ελληνικής Τράπεζας και όπως ανέφερε «στόχος μας, μέσω της συνεχής αναβάθμισης των υπηρεσιών και συστημάτων μας, είναι η εξαίρετη και επαγγελματική εξυπηρέτηση των ξένων πελατών».

Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική Τράπεζα διατηρεί σήμερα 4 εξειδικευμένα Κέντρα Διεθνών Επιχειρήσεων (δύο στη Λευκωσία, ένα στη Λεμεσό και ένα στη Λάρνακα) και το νεοσύστατο Ναυτιλιακό Επιχειρηματικό Κέντρο όλα κατάλληλα επανδρωμένα με εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των πελατών της.

Ο Αντώνης Χαρίτου, Διευθυντής Τομέα Διεθνούς Τραπεζικής με τη σειρά του ανέφερε ότι ο τομέας της Ναυτιλίας εξυπηρετείτο από την Τράπεζα πολύ πριν την δημιουργία των Κέντρων Διεθνών Επιχειρήσεων που πρωτοεμφανίσθηκαν το 1990. «Όπως είναι γνωστό», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτου, «ο τομέας την Ναυτιλίας είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της κυπριακής οικονομίας με παράδοση πολλών χρόνων.

Η Κύπρος έχει τον τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στην Ευρώπη και ένα από τους δέκα πιο μεγάλους στον κόσμο. Παράλληλα η Λεμεσός είναι το μεγαλύτερο ναυτιλιακό κέντρο στην Ευρωπαϊκής Ένωσης και το δεύτερο μεγαλύτερο στο κόσμο. Πάνω από 1.000 πλοία φέρουν την κυπριακή σημαία ενώ περισσότερες από 140 εταιρείες πλοιοκτητών και πλοίο-διαχειριστών έχουν την έδρα τους εδώ».

ΠΗΓΗ sigmalive.com