ΚΥΠΡΟΣ

Ανακοινώνεται η απόφαση για τη φονική έκρηξη στο Μαρί

Ανακοινώνεται η απόφαση για τη φονική έκρηξη στο Μαρί

Η απόφαση του Κακουργιοδικείου Λάρνακας για τη φονική έκρηξη στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011, κατά την οποία έχασαν την ζωή τους 13 άνθρωποι, αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.


Η συνεδρίαση του Κακουργιοδικείου ξεκίνησε κάτω από δρακόντεια μέτρα και αναμένεται να πολύωρη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση καλύπτει περίπου πεντακόσιες σελίδες.

Για την υπόθεση κατηγορούνται οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Άμυνας Κώστας Παπακώστας, ο τέως υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Σάββας Αργυρού, ο διευθυντής και ο βοηθός διευθυντή και ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Ανδρέας Νικολάου και Χαράλαμπος Χαραλάμπους και ο διοικητής της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), Ανδρέας Λοϊζίδης.

Η έκρηξη είχε σημειωθεί στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Μαρί σε 98 κοντέινερς με πυρίτιδα και τα δεκατρία θύματα ήταν στελέχη και κληρωτοί της Εθνικής Φρουράς, πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ.

Τα κοντέινερς το 2009 μεταφέρονταν με το ρωσικό πλοίο Monchegorsk, υπό κυπριακή σημαία, από το Ιράν στη Συρία και κατασχέθηκαν από την κυπριακή κυβέρνηση, λόγω του εμπάργκο εναντίον της Δαμασκού.