ΚΥΠΡΟΣ

ΥΠΟΙΚ Kύπρου: Οχι σε επιβολή νέων φορολογιών

ΥΠΟΙΚ Kύπρου: Οχι σε επιβολή νέων φορολογιών

Η κυβέρνηση θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της σε σημαντικό περιορισμό των κρατικών δαπανών και όχι σε επιβολή νέων φορολογιών, δήλωσε το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Εξέφρασε την άποψη ότι σε περιόδους ύφεσης δεν πρέπει να αυξάνονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις και σημείωσε ότι αυτές που επιβλήθηκαν τον τελευταίο ενάμισι χρόνο δεν οδήγησαν σε αύξηση των κρατικών εσόδων.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως το κρατικό μισθολόγιο θα πρέπει να μειωθεί, αφού κατ’ αναλογία είναι ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, διευκρίνισε, θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και θα περιοριστούν οι υπερωρίες και τα επιδόματα.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πάντως, πως επιδίωξη και κατεύθυνση της κυβέρνησης, είναι να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι μισθοί στο δημόσιο τομέα.

Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας με τους επικεφαλής της Τρόικας για την αξιολόγηση της πορείας εφαρμογής του μνημονίου.

πηγη icyprus

Ήδη βρίσκεται στην Κύπρο κλιμάκιο από 30 και πλέον τεχνοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι επαφές δανειστών κυπριακής πλευράς, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, θα είναι καθημερινές μέχρι το τέλος Ιουλίου. Θα καλύψουν, πρόσθεσε, κάθε πτυχή του προγράμματος με έμφαση στα δημοσιονομικά, τα χρηματοπιστωτικά και τα διαρθρωτικά μέτρα.

Εκτενής θα είναι η εξέταση της πορείας της Τράπεζας Κύπρου και των θεμάτων του Συνεργατισμού.