ΚΥΠΡΟΣ

Σειρά επαφών στη Ρώμη είχε ο ΥΠΕΞ Κύπρου

Σειρά επαφών στη Ρώμη είχε ο ΥΠΕΞ Κύπρου

Σειρά συναντήσεων είχε χθες στη Ρώμη ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας.

Σημερινή επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Κασουλίδης συναντήθηκε χθες με την Ιταλίδα Υπουργό Εξωτερικών Emma Bonino στην έδρα του ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνάντηση, τα κύρια θέματα συζήτησης ήταν η αναγκαιότητα περαιτέρω συνεργασίας των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ με στόχο να αντιμετωπίσουν από κοινού τα ιδιαίτερα προβλήματα που δημιουργεί η γεωγραφική τους θέση όπως η οικονομία και η λαθρομετανάστευση, αλλά και το ενεργειακό, με αναφορά στην ενεργό παρουσία του ιταλικού πετρελαϊκού ομίλου ΕΝΙ στα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, στοιχείο που, κατά τους δυο Υπουργούς, ενισχύει ακόμη περισσότερο τους ήδη στενούς δεσμούς μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας.

Προχθές το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Ιταλίας Mario Mauro, η οποία διεξήχθη σε πολύ εγκάρδιο κλίμα. Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν θέματα ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Κασουλίδης θα συναντήσει επίσης τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Enzo Moavero, τους επικεφαλής του ομίλου ΕΝΙ, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής Fabrizio Cicchitto και την Αντιπρόεδρο της Γερουσίας Linda Lanzillotta.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος συνοδεύεται από τον Διευθυντή του Γραφείου του Νίκο Χριστοδουλίδη, επιστρέφει στη Λευκωσία σήμερα το απόγευμα.

πηγη ikypros