ΚΥΠΡΟΣ

Ομήρου: Η εποπτεία της Τρόικας θυμίζει αποικιακές εποχές

Ομήρου: Η εποπτεία της Τρόικας θυμίζει αποικιακές εποχές

Η εποπτεία της Τρόικας θυμίζει αποικιακές εποχές και οδηγεί σε αποστέρηση από τον λαό του δικαιώματος να αποφασίζει για το μέλλον του, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Μιλώντας στην Κατασκήνωση της ΔΕΟΚ στις Πλάτρες ο κ. Ομήρου είπε ότι «το Σύνταγμα και οι Νόμοι του κράτους παραμερίζονται, όπως παραδέχθηκε ο Μιχάλης Σαρρής ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία ενώ η Βουλή από όργανο λαϊκής κυριαρχίας μετατρέπεται σε μηχανισμό επίθεσης σφραγίζοντας σε αποφάσεις που λαμβάνονται σε εξωθεσμικά κέντρα».

«Η τρόικα είναι πλέον «κράτος εν κράτει», είπε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ.

Ανέφερε πως «είναι χρέος μας να υπερασπισθούμε για ακόμα μια φορά τη Δημοκρατία, ως προϋπόθεση εξόδου από την κρίση» .

Όπως είπε ο κ. Ομήρου «είναι επιτακτική ανάγκη να εγκαινιασθεί άμεσα ένας εθνικός διάλογος με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, με συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων και ειδικών επιστημόνων, για τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου εξόδου από το μνημόνιο και την αντιδημοκρατική εποπτεία της τρόικας».

Η ΕΔΕΚ, είπε ο Πρόεδρος της, «έχει καταθέσει στην Κυβέρνηση και σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις μια τέτοια ολοκληρωμένη πρόταση διότι η ανάληψη της πρωτοβουλίας από την Κυβέρνηση είναι αυτονόητη υποχρέωση».

Ο κ. Ομήρου είπε ότι «η εμμονή στις πολιτικές της λιτότητας απειλεί τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως προειδοποίησαν με ψήφισμα τους τα τελευταία χρόνια, τόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Ανέφερε ότι «αυτή την πραγματικότητα τη ζούμε στην Κύπρο, όπως την ζουν οι λαοί της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας».

ΠΗΓΗ ikypros