ΚΥΠΡΟΣ

Καθαρές οι παραλίες Πρωταρά και Αγίας Νάπας Κύπρου

Καθαρές οι παραλίες Πρωταρά και Αγίας Νάπας Κύπρου

Δεν υπάρχει πρόβλημα στις παραλίες του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Περιφέρειας Αμμοχώστου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «είναι με μεγάλη έκπληξη, αν και το παρελθόν μας έχει διδάξει διαφορετικά, που παρακολουθούμε μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να συνεχίζει να ασχολείται με δήθεν ρύπανση των παραλιών του Πρωταρά από τη πετρελαιοκηλίδα και τη πίσσα, την στιγμή που η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο και παρακολουθείται στενά, τόσο από το καθ’ ύλη αρμόδιο Τμήμα Αλιείας όσο και από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Παραλιμνίου».

«Παράλληλα επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι υπάρχει πλέον συνειδητή προσπάθεια να πληγεί τουριστικά η Επαρχία Αμμοχώστου, αφού γίνεται αναφορά στις παραλίες της Αγίας Νάπας. Ότι έχουν κι αυτές επηρεαστεί από την πετρελαιοκηλίδα, κάτι το οποίο διαψεύδεται όχι μόνο από την πραγματικότητα αλλά και από δηλώσεις αρμοδίων του Τμήματος Αλιείας ότι κανένα ίχνος ρύπανσης δεν έχει εμφανιστεί στις παραλίες της Αγίας Νάπας.», προστίθεται.

Όπως αναφέρεται «τα συνεργεία του Δήμου βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση για άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος ήθελε παρουσιαστεί. Όσον αφορά τις παραλίες του Πρωταρά, η κατάσταση ελέγχεται πλήρως τόσο από τα συνεργεία του Τμήματος Αλιείας που βρίσκονται συνεχώς στη περιοχή και περιπολούν σε απόσταση δυο περίπου ναυτικά μίλια και μαζεύουν κάθε μορφή ρύπανσης που τυχόν εμφανίζεται, όσο και από τα συνεργεία του Δήμου Παραλιμνίου και των ιδιωτών ιδιοκτητών θαλάσσιων σπορ», προστίθεται.

ΠΗΓΗ ikypros