ΚΥΠΡΟΣ

Ρεν: Βιώσιμη ανάπτυξη χρειάζεται η Κύπρος

Ρεν: Βιώσιμη ανάπτυξη χρειάζεται η Κύπρος

Η βελτίωση των προοπτικών απασχόλησης και σταδιοδρομίας, που μπορεί να επιτευχθεί αν διευκολυνθεί η επιστροφή της κυπριακής οικονομίας σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης με νέες ευκαιρίες απασχόλησης, είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνουν οι νέοι και τα άτομα με υψηλά προσόντα στην Κύπρο, υποδεικνύει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, σε απάντησή του προς την Ευρωβουλευτή (ΔΗΚΟ, Σ&Δ), Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Γραφείου της, η Κύπρια Ευρωβουλευτής έθεσε υπόψη της Κομισιόν το σοβαρό πρόβλημα της οικονομικής μετανάστευσης των νέων, επικαλούμενη τα αποτελέσματα έρευνας του Κυπριακού Ινστιτούτου Στατιστικολόγων, σύμφωνα με τα οποία ποσοστό 28% του πληθυσμού, ηλικίας 18-28 ετών, όντως εκφράζουν πρόθεση μετανάστευσης από την Κύπρο, μετά την άδικη απόφαση του Eurogroup.

Ο Όλι Ρεν σημειώνει, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ότι η χρηματοπιστωτική σταθερότητα πρέπει να αποκατασταθεί και τα δημόσια οικονομικά να εξυγιανθούν.

Αναφέρει περαιτέρω πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βοηθά την Κύπρο στις προσπάθειές της να αναπτύξει ένα πιο διαφοροποιημένο και βιώσιμο οικονομικό μοντέλο και αντιμετωπίζει τις ανάγκες του νέου πληθυσμού, αφενός, με τη συγχρηματοδότηση έργων που απευθύνονται σε νέους ανέργους στο πλαίσιο του τρέχοντος Επιχειρησιακού Προγράμματος 2007-2013 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και αφετέρου με την προώθηση της βαθμιαίας εφαρμογής μιας εγγύησης για τη νεολαία, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την απασχόληση των νέων.

Επιπλέον, ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρει ότι προωθείται η επιχειρηματικότητα των νέων, στο πλαίσιο του τρέχοντος Επιχειρησιακού Προγράμματος 2007-2013 που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ο κ. Ρεν, στην απάντησή του προς την Ευρωβουλευτή, επαναλαμβάνει πως η Κομισιόν έχει συγκροτήσει ομάδα στήριξης, η οποία θα υποστηρίξει την Κύπρο στην προσπάθειά της να περιορίσει τις επιπτώσεις του οικονομικού σοκ, γιατί δεν υποτιμά το βάθος της τρέχουσας κρίσης και τις δύσκολες προκλήσεις στην Κύπρο.

πηγη ikypros

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολι Ρεν: Στόχος η βιώσιμη ανάπτυξη στην Κύπρο

Oλι Ρεν: Η επανένωση της Κύπρου θα αναστήσει το νησί