ΚΥΠΡΟΣ

ΑΚΕΛ: Παρακολουθούνται και προσωπικά δεδομένα Κυπρίων από τις Βάσεις

ΑΚΕΛ: Παρακολουθούνται και προσωπικά δεδομένα Κυπρίων από τις Βάσεις

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει την ενίσχυση των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων στην Κύπρο, μέσω των Βρετανικών Βάσεων, όπως αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα για την υπόθεση Σνόουντεν, που είδαν το φως της δημοσιότητας στη Βρετανία, δήλωσε σήμερα ο Επικεφαλής του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κόμματος Κώστας Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας πως "μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι προφανές ότι παρακολουθούνται και προσωπικά δεδομένα Κυπρίων".

Παράλληλα το ΑΚΕΛ , δια του κ. Χριστοδουλίδη, κάλεσε την κυβέρνηση να προβεί σε παραστάσεις προς τη βρετανική κυβέρνηση, να ζητήσει εξηγήσεις και να απαιτήσει τον τερματισμό αυτών των ενεργειών.

"Οι Βρετανικές Βάσεις δεν έχουν θέση στην πατρίδα μας", υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως "η Κύπρος, όπως παρουσιάζεται σε αυτά τα έγγραφα, έχει με την απαίτηση και των αμερικανικών κατασκοπευτικών υπηρεσιών, τη θέση του κόμβου συγκέντρωσης πληροφοριών μέσω τηλεφώνων και διαδικτύου για την Μέση Ανατολή".

γνωστός ρόλος των Βρετανικών Βάσεων Κύπρου και η χρησιμοποίηση της χώρας μας στα πλαίσια ευρύτερων ιμπεριαλιστικών, πολεμικών σχεδιασμών, με την οικονομική χορηγία των Αμερικανικών υπηρεσιών, εμπλέκει την Κύπρο και οδηγεί το λαό μας σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες", ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Πρόσθεσε πως "η συνεχής χρησιμοποίηση της χώρας μας ως ορμητηρίου κατασκοπίας, υποστήριξης πολεμικών κινήσεων και παραβίασης προσωπικών δεδομένων αποτελεί μια ανοικτή πληγή για τον λαό μας και την ειρήνη στην περιοχή".

ΠΗΓΗ ikypros

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες αποκαλύψεις βαραίνουν τη Μ. Βρετανία