ΚΥΠΡΟΣ

Τιμήθηκαν τα παλληκάρια της Κύπρου Ισαάκ και Σολωμού!

Τιμήθηκαν τα παλληκάρια της Κύπρου Ισαάκ και Σολωμού!

Στην Δερύνεια κατέληξε λίγο πριν τις 10.00 η πορεία των μοτοσυκλετιστών, κατά μήκος της γραμμής καταπαύσεως του πυρός, στη μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τον τουρκικό στρατό τον Αύγουστο του 1996 στη διάρκεια αντικατοχικής εκδήλωσης.

Στο μνημόσυνο προέστη ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Αμμοχώστου Βασίλειος ενώ επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου. Το μνημόσυνο τελέστηκε στη παρουσία πολιτικών, δημοτικών και στρατιωτικών αρχών, συγγενών και φίλων και πλήθους κόσμου.

Ακολούθησε τρισάγιο στους τάφους των Ισαάκ και Σολωμού και κατάθεση στεφάνων από τους Υπουργούς Άμυνας και Δικαιοσύνης, τους Μητροπολίτες Κωνσταντίας - Αμμοχώστου και Ταμασού – Ορεινής, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, βουλευτές, εκπρόσωπους κομμάτων και οργανώσεων και συγγενείς των νεκρών.

Οι μοτοσικλετιστές βρίσκονταν καθ' όλη τη διάρκεια του τρισαγίου έξω από το κοιμητήριο φωνάζοντας συνθήματα, ενώ στη συνέχεια αναχώρησαν με προορισμό το οδόφραγμα της Δερύνειας όπου και πραγματοποίησαν τελετή στην παρουσία ανδρών των Ηνωμένων Εθνών και στη διακριτική παρουσία μελών του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού. Αντιπροσωπεία των μοτοσικλετιστών κατέθεσε στεφάνι στο χώρο της θυσίας του Σολωμού Σολωμού.

Η πορεία διοργανώθηκε από την «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» που έχει συσταθεί από ανεξάρτητη ομάδα νέων ανθρώπων από το 2008.