ΚΥΠΡΟΣ

Σήμερα η απόφαση για έκδοση ή όχι του Ντ. Μιχαηλίδη

Σήμερα η απόφαση για έκδοση ή όχι του Ντ. Μιχαηλίδη

Την απόφαση του στο κατά πόσο δικαιολογείται η έκδοση στην Ελλάδα, του πρώην Υπουργού Εσωτερικών, Ντίνου Μιχαηλίδη, με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το πρωί το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Ο κ. Μιχαηλίδης θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο καλείται να αποφανθεί κατά πόσο πληρούνται οι προϋποθέσεις για να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, που εξέδωσε εναντίον του το Εφετείο Αθηνών, σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου.

Στην προηγούμενη διαδικασία, οι δικηγόροι του κ. Μιχαηλίδη υποστήριξαν πως η έκτακτη τροποποίηση του συντάγματος έγινε σκόπιμα και ότι, εάν ο πελάτης τους εκδοθεί στην Ελλάδα, θα καταπατηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφού θα προφυλακιστεί άμεσα και δεν θα μπορεί να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Χαρακτήρισαν επίσης τις συνθήκες κράτησης στην Ελλάδα ως "απάνθρωπες και εξευτελιστικές", λόγω του μεγάλου αριθμού κρατουμένων και των παλαιών κτιριακών εγκαταστάσεων και υποστήριξαν πως οι δημόσιες τοποθετήσεις κρατικών και κομματικών αξιωματούχων, υπέρ της έκδοσης του πρώην Υπουργού, αποτελούν "ωμή επέμβαση στο έργο του δικαστηρίου και προσπάθεια μετατροπής του σε "εργαλείο εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων".

Η υπεράσπιση εξέφρασε δε την ετοιμότητα του κ. Μιχαηλίδη να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες εναντίον του για νομιμοποίηση προϊόντων εγκλήματος, σε μια δικαστική διαδικασία που θα διεξαχθεί στην Κύπρο.

ikypros