ΚΥΠΡΟΣ

Χριστόφιας: Δεν καταθέτω

Χριστόφιας: Δεν καταθέτω

Σηκώθηκε να φύγει από την Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία ο Δημήτρης Χριστόφιας επειδή δεν του επιτράπηκε να διαβάσει έγγραφο για διάρκεια 90 λεπτών. Ανέφερε ακόμα πως δεν του δόθηκε επαρκής χρόνος για να προετοιμαστεί.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια λοιδορούμαι από πολιτικά κόμματα και τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ανέφερε για να προσθέσει πως ζήτησε χρόνο να προετοιμαστεί αλλά η Επιτροπή δεν του τον έδωσε. «Κλήθηκα να καταθέσω στις 22/8 και μπαίνει σφήνα μετά από εμένα ο τέως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και μετά ο νυν πρόεδρος. Αυτό είναι παραβίαση της δεοντολογίας", πρόσθεσε.

Για το θέμα του τέως διοικητή Αθανάσιου Ορφανίδη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Πικής, του είπε ότι επειδή είναι στις ΗΠΑ δεν μπορούσε να του επιδοθεί η κλήση και ανέφερε ότι μόνο στις 23 θα μπορούσε να καταθέσει. Ο κ. Πικής απέρριψε τα περί παραβίασης της δεοντολογίας ενώ συνέστησε στον τέως Πρόεδρο πως μη κατάθεση του ενώπιον της Επιτροπής αποτελεί παράπτωμα. Σημείωσε ακόμα πως η Επιτροπή πρέπει να ολοκληρώσει την λήψη μαρτυριών μέχρι της 28 Αυγούστου ενώ ο κ. Χριστόφιας ζήτησε να καταθέσει το δεύτερο μισό του Σεπτέμβρη.

Μπορείτε να απαντήσετε "Δεν γνωρίζω" ή "Δεν ξέρω", του είπε ο κ. Πικής.

Η συνεδρία διακόπηκε για 15 λεπτά για να δοθεί χρόνος στον τέως Πρόεδρο να λάβει την τελική του απόφαση. Νωρίτερα είχε πει θα αποχωρούσε και θα συγκαλούσε δημοσιογραφική διάσκεψη για να αναγνώσει το κείμενο που είχε ετοιμάσει.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ