ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακές Αερογραμμές: Ετοιμάζουν plan B

Κυπριακές Αερογραμμές: Ετοιμάζουν plan B

Για την ετοιμασία ενός Σχεδίου Β’ εργάζεται επισταμένα η Διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε μήνυμά του προς το προσωπικό της εταιρείας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Τώνης Αντωνίου.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., θέλοντας να καθησυχάσει το προσωπικό από τους ψιθύρους που, όπως είπε, ακούγονται, ανέλυσε τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η εταιρεία. Ειδικότερα, όπως σημείωσε, «από τον περασμένο Ιούλιο, η Εταιρεία υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Σχέδιο Διάσωσης, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, σχετικά με την οικονομική βοήθεια που δόθηκε από την Κυβέρνηση στις Κ.Α. την περίοδο 2012-2013.

Το plan B

Λέγοντας αυτά, ο κ. Αντωνίου εξήγησε ποιο είναι το σχέδιο Β’. Οι Κυπριακές Αερογραμμές έχουν υποβάλλει αίτηση για απόκτηση άδειας αεροπορικής εταιρείας της Cyprair Tours, η οποία ήταν παλιά εταιρεία των ΚΑ, εξήγησε ο κ. Αντωνίου. Συνεχίζοντας, είπε ότι η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρείας να υπάρχει μια υπαλλακτική λύση σε περίπτωση που η απόφαση της Ε.Ε. είναι αρνητική.

Μετά τον Οκτώβρη η απάντηση

Ερωτηθείς αν γνωρίζει πότε θα απαντήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Πρόεδρος των Κ.Α. είπε «όχι ακριβώς. Η εκτίμησή μας ήταν προς το τέλος του Οκτώβρη, τώρα βλέπουμε όμως ότι θα πάρει λίγο περισσότερο». Διευκρίνισε ακόμη ότι είναι στην αποκλειστική ευχέρεια της Ε.Ε. ν’ απαντήσει όποτε αυτή κρίνει. Απάντησε επίσης θετικά σε ερώτηση αν προχωράει παράλληλα το σχέδιο ‘Β’, έτσι ώστε να υπάρχει μια έτοιμη εταιρεία σε περίπτωση αρνητικής απόφασης από την Ε.Ε.

Σοβαρό ενδιαφέρον από επενδυτές

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει υπάρξει περαιτέρω ενδιαφέρον από πιθανούς επενδυτές, ο Πρόεδρος των Κ.Α. είπε ότι «υπάρχει σοβαρότατο ενδιαφέρον και από ξένες αεροπορικές εταιρείες και από ξένους επενδυτές αλλά και Κύπριους επενδυτές». Γίνονται διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε, «οι οποίες κρατούνται στο παρασκήνιο, γιατί υπάρχει η εμπιστευτικότητα των διαπραγματεύσεων. Πιστεύω ότι όταν έχουμε τις θετικές συνθήκες, δηλαδή αν απαντήσει θετικά η Ε.Ε. και συνεχίσουμε με το σχέδιο αναδιάρθρωσης, τότε θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες στους επενδυτές να επενδύσουν».

Πηγη ΣΗΜΕΡΙΝΗ