ΚΥΠΡΟΣ

Η τρόικα «κούρεψε» ποσό που είχε συγκεντρωθεί για 12χρονη καρκινοπαθή

Η τρόικα «κούρεψε» ποσό που είχε συγκεντρωθεί για 12χρονη καρκινοπαθή

Οργή έχει προκαλέσει η απόφαση ΕΕ και ΔΝΤ να βάλουν... χέρι στον λογαριασμό με τα 560.000 δολάρια που είχαν συγκεντρωθεί με μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία τρία χρόνια ύστερα από πρωτοβουλία του τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ, Διονύση Χιώτη, προκειμένου η 12χρονη Μαρία Μόκα που δίνει μάχη με τον καρκίνο, να νοσηλευθεί σε εξειδικευμένο κέντρο στις ΗΠΑ, για να αντιμετωπίσει την ασθένεια.

Οι προσπάθειες του Διονύση Χιώτη να αποτρέψει το «haircut» των 560.000 δολαρίων με το ξέσπασμα της κρίσης στην Κύπρο έπεσαν στο κενό. «Κανείς δεν γλιτώνει από τα νύχια της τρόικας. Οι άνθρωποι (αν όντως είναι δόκιμος αυτός ο χαρακτηρισμός) είναι αδίστακτοι. Αν τους έβλεπα μπροστά μου θα τους έλεγα "δεν αξίζει ούτε να σας βρίσω γι' αυτό που κάνατε"» ξεσπαθώνει μέσω κυριακάτικης εφημερίδας ο γνωστός τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ.

Με το «κούρεμα» που έγιναν στις καταθέσεις από τα 560.000 δολάρια που είχαν συγκεντρωθεί με πολύ κόπο από απλούς πολίτες στον λογαριασμό του διεθνούς πορτιέρο, η τρόικα άφησε μόλις 119.000.

Ο Διονύσης Χιώτης επικοινώνησε αμέσως μόλις ξέσπασε η κρίση με τον επικεφαλής της Λαϊκής Τράπεζας και έστειλε μέσω δικηγόρων στην Κεντρική Τράπεζα όλα τα σχετικά έγγραφα συνεπικουρούμενα από αποκόμματα εφημερίδων. Το αρχικό μήνυμα ήταν πως δεν έχουν χαθεί τα χρήματα και ότι το ζήτημα εξετάζεται. «Από κει και πέρα το απόλυτο σκοτάδι. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από κανέναν. Κανείς δεν μου έδωσε μια σαφή απάντηση, ούτε από την τράπεζα. Με αγνόησαν παντελώς» δηλώνει ο Διονύσης Χιώτης, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να το κυνηγήσει όσο δεν πάει ενώ την περασμένη Παρασκευή το δικηγορικό γραφείο με το οποίο συνεργάζεται κατέθεσε αγωγή κατά παντός υπευθύνου.

Παράλληλα, τα τελευταία 24ωρα εντείνεται η φημολογία στη μεγαλόνησο ότι το υπουργείο Οικονομικών της χώρας προτίθεται να επανεξετάσει όλες τις παραμέτρους.

Προς το παρόν η πορεία της μικρής Μαρίας η οποία διαμένει με τους μετανάστες γονείς της στη Γερμανία εξελίσσεται θετικά, αλλά όπως λέει ο κ. Χιώτης έχει ηθική υποχρέωση απέναντι σε όλο τον κόσμο που συνέβαλε ηθικά και οικονομικά.

Ρoή Ειδήσεων