ΚΥΠΡΟΣ

Κέντρα Φιλοξενίας Ενήλικων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στη Κύπρο

Κέντρα Φιλοξενίας Ενήλικων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στη Κύπρο

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν Κέντρα Φιλοξενίας Ενήλικων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, καθώς επίσης τα Ιδρύματα Κοινωνικής Προστασίας, λόγω της αδυναμίας του κράτους να τα χρηματοδοτήσει επαρκώς.

Όπως υπογραμμίστηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, η ανεπαρκής χρηματοδότηση των Κέντρων αυτών οδηγεί πολλά από αυτά με μαθηματική ακρίβεια, είτε στον τερματισμό συγκεκριμένων προγραμμάτων, είτε και στο κλείσιμο τους.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας Ανδρέας Φακοντής είπε ότι «από τα 8,8 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στους προϋπολογισμούς του κράτους μέχρι σήμερα, έχουν δοθεί μόνο τα 5,5 εκατομμύρια και υπολείπονται ακόμα 3,3 εκατομμύρια ευρώ να δοθούν, για τη στήριξη αυτών των ιδρυμάτων».

«Η ανεπαρκής χρηματοδότηση των Κέντρων αυτών οδηγεί πολλά από αυτά με μαθηματική ακρίβεια, είτε στον τερματισμό συγκεκριμένων προγραμμάτων, είτε και στο κλείσιμο τους. Θέλω να σημειώσω ότι η κρατική χορηγία δεν είναι αρκετή, για να καλύψει όλα τα έξοδα αυτών των ιδρυμάτων», είπε ο κ. Φακοντής.

Όπως πρόσθεσε, «μέρος των χρημάτων αυτών, τα συγκεκριμένα ιδρύματα τα λάμβαναν από δωρεές, είτε από επιχειρηματίες, είτε από εράνους, είτε από άλλες εισφορές, είτε και από τη στήριξη του Ιδρύματος Ραδιομαραθωνίου», για να συμπληρώσει ότι «δυστυχώς η οικονομική κρίση έχει στερήσει από τη δυνατότητα να λαμβάνουν εισφορές και χορηγίες αυτά τα ιδρύματα από τον οικονομικό τομέα».

ΠΗΓΗ ikypros