ΚΥΠΡΟΣ

Απίστευτο! Έμειναν αφορολόγητες 250 χιλιάδες περιουσίες στη Κύπρο!

Απίστευτο! Έμειναν αφορολόγητες 250 χιλιάδες περιουσίες στη Κύπρο!

Σαν βόμβα έσκασε χθες ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής η είδηση από πλευράς Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων (ΤΕΠ), ότι 250 χιλιάδες περιουσίες έμειναν αφορολόγητες.

Σχολιάζοντας την είδηση αυτή, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε πως το ζήτημα με τις ψευδοταυτότητες διαφάνηκε στην πορεία και μετά την ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας τον Απρίλιο. «Αυτά τα κενά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με κάποιον τρόπο και να συμπληρωθούν σήμερα με τις σχετικές διαδικασίες.

Αυτό που έχει διαβεβαιώσει ο Διευθυντής του ΤΕΠ είναι ότι δεν προβλέπεται να υπάρξει οποιαδήποτε διαφοροποίηση από τους στόχους είσπραξης του συγκεκριμένου φόρου λόγω αυτών των κενών. Οι λόγοι απώλειας θα είναι άλλοι πιο σημαντικοί και αφορούν στο ότι ο κόσμος δεν θα είναι έτοιμος να πληρώσει τον φόρο ενδεχομένως ή δεν θα υπάρχουν τα χρήματα για να καταβληθεί ο φόρος», συμπλήρωσε. Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «σε περίπτωση που απολεστούν έσοδα, εγώ αναμένω ότι η Τρόικα θα απαιτήσει να βρούμε έσοδα από κάπου αλλού».

Πηγη ΣΗΜΕΡΙΝΗ