ΚΥΠΡΟΣ

Ολοκληρώνονται οι έρευνες για αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακής γής

Ολοκληρώνονται οι έρευνες για αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακής γής

Ολοκληρώνονται οι εργασίες της Ερευνητικής Επιτροπής για την επένδυση του Ταμείου Συντάξεων της Cyta στη Δρομολαξιά όπως ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Σε δηλώσεις του μετά από περιφερειακή σύσκεψη κοινοτήτων Πάφου, στο Πολέμι, ο κ. Χάσικος ανέφερε ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Από τη μια είναι, είπε, στην Ερευνητική Επιτροπή που διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο συνεχίζεται η κλήση μαρτύρων, οι οποίοι καταθέτουν.

«Θέλω να πιστεύω» πρόσθεσε, «πως πλησιάζει στο τέλος, γιατί σε τελευταία ανάλυση είναι και άδικο καμία φορά, μέσα από τα όσα κατατίθενται εκεί, να πλήττονται άνθρωποι που στο τέλος μπορεί» να μην έχουν - όπως είπε- καμία ευθύνη.

Παράλληλα, ανέφερε ότι και από πλευράς ανακριτικών αρχών οι έρευνες συνεχίζονται, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση - όπως είπε- να γνωρίζει το περιεχόμενο των ανακρίσεων. Ούτε έχω δικαίωμα να ζητήσω να μάθω, είπε, και δεν το κάνω.

Και εκεί συνέχισε, «θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες για να διαφανεί ποιοι θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου», προσθέτοντας πως έγιναν οι τρεις συλλήψεις, αφέθηκαν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι, θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο και αναμένουμε να δούμε ποιοι άλλοι θα συλληφθούν. Αυτό είπε, «θα το κρίνει η Αστυνομία, οι ανακριτικές αρχές και ο Εισαγγελέας».

Πηγη ΣΙΓΜΑ

Ρoή Ειδήσεων