ΚΥΠΡΟΣ

Επανέναρξη συνομιλίων συζήτησαν Μπαν-Αναστασιάδης

Επανέναρξη συνομιλίων συζήτησαν Μπαν-Αναστασιάδης

Με γραπτή του ανακοίνωση για τη χθεσινοβραδινή συνάντηση Μπαν γκι Μουν με τον «Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας» - όπως τον χαρακτηρίζει – Νίκο Αναστασιάδη, ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ αναφέρει ότι «συζήτησαν τις προετοιμασίες για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων που στοχεύουν στην επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης στην Κύπρο».

«Αντάλλαξαν απόψεις για την πρόοδο που σημειώθηκε στην προετοιμασία του εδάφους για την έναρξη των συνομιλιών όπως και για τις εκκρεμείς προκλήσεις», αναφέρει για το περιεχόμενο της συζήτησης.

Τέλος ο εκπρόσωπος σημειώνει πως ο ΓΓ συνεχάρη τον Πρόεδρο Αναστασιάση για τις σημαντικές του προσπάθειες για την αντιμετώπιση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Για τη συνάντηση του ΓΓ με τον Τούρκο Πρόεδρο, ο εκπρόσωπος σημειώνει ότι συζήτησε την ανάγκη αποφασιστικής δράσης από μέρους Σ.Α. για τη Συρία, όπως και τη σημασία της ανακούφισης της θέσης των Συρίων προσφύγων στις γειτονικές χώρες. Συζήτησαν επίσης το Μεσανατολικό και το Κυπριακό.

«Ο ΓΓ επιζήτησε την υποστήριξη της Τουρκίας για μία έγκαιρη και προσανατολισμένη σε αποτελέσματα έναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης στην Κύπρο», καταλήγει η ανακοίνωση του εκπροσώπου.