ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριανού: Δεν μπορεί το ΑΚΕΛ να έχει σχέσεις με σκιές...

Κυπριανού: Δεν μπορεί το ΑΚΕΛ να έχει σχέσεις με σκιές...

«Με όσα βγαίνουν στην επιφάνεια έχει πέσει το ηθικό ανάστημα του ΑΚΕΛ», παραδέχτηκε ο γενικός γραμματέας του κόμματος 'Αντρος Κυπριανού, σχολιάζοντας το θέμα της αγοραπωλησίας του τουρκοκυπριακού ακινήτου στην Λάρνακα και την επένδυση του Ταμείου Συντάξεως της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) για την οποία είναι υποδικά τρία πρόσωπα, έχουν τεθεί υπό κράτηση άλλα τρία, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Αρχής, Στάθης Κιττής, και αναζητείται ακόμη ένα πρόσωπο.

Ο κ. Κυπριανού, μιλώντας στο MEGA Κύπρου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στην υπόθεση έχουν δημιουργηθεί πολλές σκιές, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν. Εγώ δεν βιάζομαι ούτε να καταδικάσω κανέναν, ούτε να αθωώσω κανέναν. Πρέπει να διερευνηθούν τα πάντα και να φανεί η αλήθεια. Θεωρώ ότι με αυτά που γίνονται ζημιώνει η πολιτική ζωή του τόπου. Απογοητεύεται ο κόσμος. Με την τιμωρία των ενόχων δεν τελειώνει η υποχρέωσή μας ως πολιτεία. Πρέπει να πάρουμε θεσμικές αποφάσεις που εξασφαλίζουν ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν τέτοιες περιπτώσεις.

Ο γραμματέας του ΑΚΕΛ στη Λάρνακα με ενημέρωσε για το ό,τι έχει συμβεί. Ο κ. Λίλλης (σ.σ: έχει παραπεμφθεί σε δίκη) είχε δεσμευτεί, όταν αναλάβει την προεδρία της ΑΛΚΗΣ ότι θα εξοφλούσε κάποιες υποχρεώσεις του σωματείου. Έγιναν κάποια δάνεια από τα στελέχη του ΑΚΕΛ, τα οποία είχαν δοθεί στην ΑΛΚΗ, 234 χιλιάδες ευρώ, και ο κ. Λίλλης αυτά τα λεφτά τα έδωσε στο ΑΚΕΛ για να εξοφληθούν τα δάνεια των συγκεκριμένων στελεχών.

Το ΑΚΕΛ Λάρνακας έχει ανοίξει τα χαρτιά του και έχει δώσει όλα τα στοιχεία στην αστυνομία γίνεται η διερεύνηση και πολύ σύντομα θα ξέρουμε εάν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο ή όχι».

Ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι το ΑΚΕΛ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό. «Δεν μπορεί το ΑΚΕΛ να έχει σχέσεις, συνεργασίες που θα ρίχνουν σκιές πάνω του. Για μένα είναι ξεκάθαρο και πρέπει αυτά τα ζητήματα να τα ξεκαθαρίσουμε για ακόμα μια φορά. Όλα όσα λέγονται θα διερευνηθούν από την επιτροπή ελέγχου του ΑΚΕΛ» είπε.

Τα άλλα κόμματα παρουσιάζονται έντονα επικριτικά στα όσα αποκαλύπτονται με τον Δημοκρατικό Συναγερμό και το Δημοκρατικό Κόμμα να ζητούν την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.