ΚΥΠΡΟΣ

Σήμερα οι αποφάσεις για το πόρισμα της Κυπριακής οικονομίας

Σήμερα οι αποφάσεις για το πόρισμα της Κυπριακής οικονομίας

Αναμένονται οι αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη σχετικά με το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία.

Ως γνωστόν η έκθεση της Επιτροπής παραδόθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το Σάββατο με εισαγωγική επιστολή και την επισήμανση των μελών της Επιτροπής ότι άποψή τους είναι πως θα πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα.

Ωστόσο την απόφαση κατά πόσον τελικά θα δοθεί στη δημοσιότητα θα την πάρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο. Αναμένεται ότι σήμερα θα υπάρξουν εξελίξεις στο σημαντικό αυτό θέμα με πιο πιθανή την απόφαση για δημοσιοποίηση της έκθεσης.

Μετά την ενημέρωση του Προέδρου και του Υπουργικού Συμβουλίου ενδέχεται η εμπλοκή της Νομικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας για διερεύνηση ποινικών ευθυνών ενώ δεν αποκλείεται και νέος γύρος πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Την έκθεση παρέδωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής Γεώργιος Πικής στον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόση Τσιόλα.

Η έκθεση αποτελείται από 280 σελίδες, στις οποίες αναλύονται οι καταθέσεις των βασικών μαρτύρων, καθώς και τα συμπεράσματά της Επιτροπής.

Η παράδοση έγινε στο γραφείο της Γραμματείας του Υπουργικού Συμβουλίου, στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του, μετά την παράδοση του πορίσματος, ο κ. Πικής είπε πως η Επιτροπή έχει θέση, για το αν θα πρέπει η έκθεση, να δοθεί στη δημοσιότητα. Όπως είπε «είναι η θέση της Επιτροπής ότι ενδείκνυται η δημοσίευση της έκθεσης, αλλά αυτό απόκειται στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Είπε ακόμα πως η έκθεση παραδόθηκε, με συνοδευτική επιστολή προς το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κ. Πικής δεν θέλησε να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη δήλωση, όπως διαβάζουμε στο Ikypros.gr.