ΚΥΠΡΟΣ

Σήμερα η απολογία του Μιχάλη Μιχαηλίδη

Σήμερα η απολογία του Μιχάλη Μιχαηλίδη

Ενώπιον του Ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή αναμένεται να απολογηθεί σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων στην Αθήνα, ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, γιος του πρώην Υπουργού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ντίνου Μιχαηλίδη.

Ο κ. Μιχαηλίδης κατηγορείται για εμπλοκή σε διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών από παράνομες δραστηριότητες και συγκεκριμένα προμήθειες για την απόκτηση από το Yπουργείο Άμυνας του αντιπυραυλικού συστήματος TOR M1, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του κατηγορητηρίου, τόσο ο Ντίνος όσο και ο Μιχάλης Μιχαηλίδης κατηγορούνται για τη μεταφορά χρημάτων μέσω υπεράκτιας εταιρείας σε λογαριασμό στην Κύπρο του Μιχάλη Μιχαηλίδη, με συνδικαιούχο τον πατέρα του. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ανακριτικών Αρχών, η εταιρεία φέρεται να λάμβανε εμβάσματα εκατομμυρίων από το Σύρο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ιδιοκτήτη της υπεράκτιας εταιρείας Drumillan.

Τον Ντίνο Μιχαηλίδη και το γιο του Μιχάλη στην υπόθεση ενέπλεξε ο ξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας.

Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, όπως και ο πατέρας του Ντίνος, δηλώνει αθώος και αρνείται τις κατηγορίες για συμμετοχή στη νομιμοποίηση του παράνομου χρήματος από τις προμήθειες των ΤΟR M1, ενώ όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, την Παρασκευή ο δικηγόρος του Χρήστος Στάθης τα χρήματα που εντοπίστηκαν από τις αρχές στο λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη και φαίνεται να προέρχονται από τον Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, προήλθαν από πληρωμές από νόμιμες δραστηριότητες, δεδομένου ότι ο κατηγορούμενος δηλώνει ότι είχε επιχειρηματικές σχέσεις με τον επιχειρηματία. Η υπεράσπιση αναφέρει ακόμα ότι θα καταθέσει ενώπιον του ανακριτή αποδεικτικά έγγραφα των συναλλαγών, τα οποία θα αποδομήσουν τις κατηγορίες.

Ο Μ. Μιχαηλίδης θα οδηγηθεί στις 11:30 πμ στον ανακριτή και όχι στις 9:30 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.