ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριανού: Επιμένει για πολιτική σκευωρία εις βάρος του το ΑΚΕΛ

Κυπριανού: Επιμένει για πολιτική σκευωρία εις βάρος του το ΑΚΕΛ

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της αγοραπωλησίας τουρκοκυπριακής γης στη Δρομολαξιά, μετά τη σύλληψη χθες δύο στελεχών του ΑΚΕΛ και τις καταγγελίες του Γενικού Γραμματέα του κόμματος, για πολιτική σκευωρία.

Πρόκειται για τα μέλη του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ, Βενιζέλο Ζαννέτο 66 χρόνων και Χρήστο Αλέκου 57 χρόνων. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ο επιχειρηματίας Αντώνης Ιωακείμ. Οι τρεις συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας, για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους.

Σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, επανέλαβε ότι έγινε πολιτική σκευωρία σε βάρος των στελεχών του ΑΚΕΛ, με απώτερο στόχο, όπως είπε, να κτυπηθεί το Κόμμα.

Είπε ότι η σύλληψή τους έγινε στη βάση της κατάθεσης ενός μόνο προσώπου, το οποίο συνεχώς διαφοροποιούσε τις καταθέσεις του και τις προσάρμοζε αναλόγως. Αφησε επίσης να εννοηθεί ότι δυνατό να του προσφέρθηκαν ανταλλάγματα.

Διερωτήθηκε γιατί ενώ η Νομική Υπηρεσία είχε προκρίνει ότι το συγκεκριμένο άτομο θα δικαζόταν στο Κακουργιοδικείο, τελικά άλλαξε απόφαση και ανακοίνωσε ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί από Επαρχιακό Δικαστήριο.

Ο κ. Κυπριανού παραδέχθηκε ότι έχει προκληθεί αναστάτωση στα μέλη του ΑΚΕΛ και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί και το Κόμμα θα βγει πιο ισχυρό. Ταυτόχρονα, τόνισε την ανάγκη να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση και να λάμψει η αλήθεια.

Επανέλαβε ότι σε περίπτωση κατά την οποία δεν τεκμηριωθούν οι κατηγορίες εναντίον των στελεχών του ΑΚΕΛ, αυτοί που βρίσκονται πίσω από την υπόθεση, όπως είπε, να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις νομικές συνέπειες.

πηγη ikypros