ΚΥΠΡΟΣ

Ελεύθεροι οι αδελφοί Σουρουλλά και Βασιλείου

Ελεύθεροι οι αδελφοί Σουρουλλά και Βασιλείου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας απέρριψε σήμερα το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση της προσωποκράτησης των αδελφών Γιάννη και Γρηγόρη Σουρουλλά και του Ορέστη Βασιλείου, οι οποίοι κρατούνταν ως ύποπτοι για την υπόθεση της αγοράς του τ/κ τεμαχίου στη Δρομολαξία από το Ταμείο Συντάξεως της Cyta.

Ανακοινώνοντας σήμερα το πρωί την απόφαση της, η Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αλεξία Λυκούργου ανέφερε ότι το αίτημα της Αστυνομίας απορρίπτεται και έτσι οι τρείς ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την απόφαση, «η Αστυνομία παρέμεινε άπρακτη για μια εβδομάδα, δεν αξιοποιήθηκε σωστά ο διαρρεύσας χρόνος για τη διερεύνηση της υπόθεσης, συνεπώς το αίτημα της Αστυνομίας απορρίφθηκε».

Το μόνο νέο στοιχείο που συνδέει τους τρεις υπόπτους, είπε η Δικαστής, είναι η απόδειξη παραλαβής χρημάτων, ημερομηνίας 15/11/11, που εντοπίστηκε μέσα σε χαρτοφύλακα στο σπίτι του Γρηγόρη Σουρουλλά, και η οποία αφορά την είσπραξη επιταγής 100 χιλιάδων ευρώ η οποία εκδόθηκε από την εταιρεία του Νίκου Λίλλη Wadnic Trading Ltd με δικαιούχο την εταιρεία POLLESON TRADING LTD.