ΚΥΠΡΟΣ

Βίντεο-Χάσικος: Δεν θα ρίξω λάδι στη φωτιά

Βίντεο-Χάσικος: Δεν θα ρίξω λάδι στη φωτιά

Διάσκεψη τύπου για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου διακυβέρνησης παραχώρησε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Ο Υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της πάταξης της διαφθοράς λέγοντας ότι αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Κυβέρνηση προβαίνοντας σε απολογισμό των όσων έπραξε μέχρι σήμερα το υπουργείο του.

Ο Σωκράτης Χάσικος είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε στις αρχές Ιουνίου τριμελή ερευνητική επιτροπή για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς. Πρόσθεσε επίσης ότι ερευνώνται φάκελοι που αφορούν άλλες υποθέσεις απαλλοτριώσεων τουρκοκυπριακών περιουσιών πολλές από τις οποίες οδηγούνται στον Γεν. Εισαγγελέα.

Αναφέρθηκε στη διοικητική έρευνα για εξέταση των διαδικασιών σε σχέση με την ετοιμασία των εγγράφων προκήρυξης αξιολόγησης και ανάθεσης της σύμβασης της μονάδας στερεών αποβλήτων της Κόσιης, ενώ είπε ότι πειθαρχικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη σε σχέση με μέλη του Τμήματος Κτηματολογίου οι οποίες θα ολοκληρωθούν σύντομα.

Σε σχέση με το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές τοποθετήσεις από πλευράς ΑΚΕΛ, είπε ότι δεν θέλει να σχολιάσει επειδή μπορεί να θεωρηθεί ότι ο ΥΠΕΣ ρίχνει λάδι στη φωτιά.

«Εμείς είτε κυβέρνηση είμαστε είτε αντιπολίτευση θέλουμε να στηρίζουμε τους θεσμούς. Τα όσα βιώνει σήμερα ο Κύπριος πολίτης είτε στο επίπεδο του σκανδάλου της Δρομολαξιάς είτε του πορίσματος για την οικονομία οδηγούν σε απαξίωση κομμάτων και πολιτικών και όσα λέγονται ψιθυρίζονταν ή καταγγέλλονται να διερευνώνται για να υπάρχει διαφάνεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

SIGMA