ΚΥΠΡΟΣ

Διεθνής διάκριση σε Κύπριο φοιτητή

Διεθνής διάκριση σε Κύπριο φοιτητή

Διδακτορικός φοιτητής του Πανεπιστημίου Κύπρου διακρίθηκε με διεθνές βραβείο που δίδεται ετησίως σε επιλεγμένο αριθμό μεταπτυχιακών φοιτητών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Μάρκος Άσπρου, διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ερευνητής στο Ερευνητικό Κέντρο Ευφυών Συστημάτων και Δικτύων «Κοίος», έλαβε ένα διακεκριμένο, διεθνές βραβείο που δίνεται ετησίως σε επιλεγμένο αριθμό μεταπτυχιακών φοιτητών.

Όπως αναφέρεται, το βραβείο μεταπτυχιακής υποτροφίας παραχωρείται από τo Instrumentation and Measurement Society του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE).

"Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που βραβεύονται, επιλέγονται μέσα από μια εξαιρετικά ανταγωνιστική διαδικασία με μεγάλο αριθμό αιτήσεων που υποβάλλονται από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, μέλη του ΙΕΕΕ, από όλο τον κόσμο. Φέτος έχουν επιλεγεί μόνο τρεις υπότροφοι, οι δύο εκ των οποίων προέρχονται από πανεπιστήμια των ΗΠΑ" σημειώνει το Πανεπιστήμιο.

Προστίθεται ότι το βραβείο έρχεται με τη μορφή χορηγίας, ύψους 15 χιλιάδων δολαρίων, με σκοπό να διεξαχθεί σημαντική έρευνα στον τομέα των οργάνων μέτρησης και των μετρήσεων.

"Πρόκειται για μια σημαντική αναγνώριση της ποιότητας και του επιπέδου της έρευνας που διεξάγεται από τον Μάρκο Άσπρου στο Ερευνητικό Κέντρο «Κοίος» και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου", αναφέρει η ανακοίνωση.

Στόχος της έρευνας είναι η βελτίωση της αποδοτικότητας των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας και η μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας για τους καταναλωτές.