ΚΥΠΡΟΣ

Απάντηση Αναστασιάδη στο τουρκικό ΥΠΕΞ για το Κυπριακό

Απάντηση Αναστασιάδη στο τουρκικό ΥΠΕΞ για το Κυπριακό

Η βάση λύσης του κυπριακού προβλήματος καθορίζεται από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές και αξίες της ΕΕ, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Λεβέντ Γκιουμριουκτσιού, ο οποίος ανέφερε, σύμφωνα με την «Κίπρις», ότι τα θέματα και οι παράμετροι του κυπριακού προβλήματος είναι ξεκάθαρα και «δεν θα ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό στο Κυπριακό μετά από πενήντα χρόνια», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε :«Δεν διαφωνώ, αλλά όταν θέλουν να βάζουν τροχούς με διαφορετικές διαστάσεις σε έναν αυτοκίνητο προκειμένου να κινηθεί, το μόνο που μπορεί να προκαλέσουν είναι δυστύχημα».

«Γι’ αυτό», πρόσθεσε, «είμαστε προνοητικοί, έτσι ώστε οι τροχοί να είναι εκείνοι που καθορίζει εκείνος που κατασκευάζει το όχημα», εξηγώντας ότι στην περίπτωση του Κυπριακού, η βάση λύσης του προβλήματος καθορίζεται από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές και αξίες της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος προέβη σε δηλώσεις μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων για το θάνατο του πρώην Πρωθυπουργού του Βελγίου και Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Wilfred Martens, στη βελγική πρεσβευτική κατοικία, στη Λευκωσία.

ΠΗΓΗ ikypros