Μητσόπουλος: Θα δώσουμε μάχη για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Μητσόπουλος: Θα δώσουμε μάχη για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Η απόφαση της Κυβέρνησης να πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι για πρώτη φορά εφαρμόζεται ένα σοβαρό και ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ), επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή υπουργική σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος.

Ο κ. Μητσόπουλος συμμετείχε στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολής του Προέδρου της Δημοκρατίας, μαζί με τους Υπουργούς Οικονομικών, Εμπορίου και Εργασίας και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των ΚΑ.

Ερωτηθείς αναφορικά με το αποτέλεσμα της σύσκεψης, ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα ότι «επαναβεβαιώθηκε η απόφαση της Κυβέρνησης, σε στενή συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, να δώσουμε τη νομική μάχη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να πείσουμε ότι υπάρχει για πρώτη φορά ένα σοβαρό και ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, το οποίο εφαρμόζεται με απόλυτη συνέπεια και το οποίο έχει στόχο από το 2014 να θέσει την εταιρεία σε πορεία ανάκαμψης και γιατί όχι και κερδοφορίας»

Ανέφερε, επίσης, ότι κατά τη σύσκεψη έγινε παρουσίαση από τους τοπικούς και Ευρωπαίους νομικούς συμβούλους «για τα νομικά δεδομένα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε».

«Μας έχει δοθεί ένα πρόσθετο χρονικό περιθώριο, κάποιων μηνών, γεγονός που μας παρέχει τη δυνατότητα να κάνουμε πιο ολοκληρωμένους σχεδιασμούς για το πώς θα χειριστούμε τη νομική πτυχή και πώς θα κινηθούμε στην κατεύθυνση ενός σχεδίου Β σε περίπτωση που η απάντηση της Επιτροπής είναι αρνητική», σημείωσε.

Ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξος, ο Υπουργός είπε: «Εγώ θέλω να είμαι πραγματιστής, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Παρά ταύτα έχουμε κερδίσει κάποιες πρώτες θετικές εντυπώσεις από το γεγονός ότι γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά, η οποία φαίνεται».

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

«Φέτος σε σχέση με πέρσι, η εταιρεία έχει εκτελέσει περισσότερες ναυλωμένες πτήσεις», είπε και επανέλαβε ότι «η απόφαση μας είναι να δώσουμε τη μάχη»