ΚΥΠΡΟΣ

Ικανοποιημένοι στην ελεύθερη Αμμόχωστο από τον τουρισμό

Ικανοποιημένοι στην ελεύθερη Αμμόχωστο από τον τουρισμό

Θετικά μηνύματα για την περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου έλαβαν οι συμμετέχοντες στην τουριστική έκθεση της Στοκχόλμης ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της τουριστικής έκθεσης του Λονδίνου που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στην βρετανική πρωτεύουσα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Λάκης Αβρααμίδης, Διευθυντής της Τουριστικής Επιτροπής Αγίας Νάπας – Πρωταρά «η τουριστική κίνηση στην αρχή του καλοκαιριού ήταν λίγο μουδιασμένη αλλά σταδιακά ανέβηκε και φτάσαμε στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Θα περιμένουμε να δούμε κατά πόσον και τα εισοδήματα στο τέλος της περιόδου θα είναι το ίδιο καλά, παρά το γεγονός ότι διαφαίνεται οι εισπράξεις να είναι χαμηλές λόγω της οικονομικής κατάστασης, του κουρέματος και διαφόρων άλλων παραγόντων» είπε.

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Αβρααμίδης απάντησε πως «εκτός του γεγονότος ότι τα πλείστα ξενοδοχεία στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου είχαν φέτος το λεγόμενο allinclusive, αναγκάστηκαν επίσης να δώσουν στους τουριστικούς πράκτορες πολύ χαμηλές τιμές προκειμένου να ξεκινήσει η θερινή σαιζόν».

Πρόσθεσε πως «η τουριστική κίνηση πάει πάρα πολύ καλά, βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με πέρσι, ο Οκτώβριος συνεχίζει να έχει αρκετό τουρισμό αλλά αναμένουμε να δούμε και τα οικονομικά αποτελέσματα».

Είπε ακόμα πως «Η σκανδιναβική αγορά είναι πολύ μεγάλη και αρκετοί μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες μας ανέφεραν ότι θα διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό θέσεων που είχαν και φέτος».

Αναφορικά με τη καλοκαιρινή περίοδο για το 2014 ο κ. Αβρααμίδης είπε ότι «είναι ακόμα πολύ νωρίς. Ωστόσο από ορισμένους τουριστικούς πράκτορες της Ρωσίας έχουμε κάποιες ενδείξεις ότι η τουριστική κίνηση θα είναι στα ίδια επίπεδα με φέτος δεδομένου ότι δεν έχει ακόμα σταθεροποιηθεί η κατάσταση με την οικονομία στην Ευρώπη».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι η αγγλική αγορά την οποία θα δούμε από κοντά στη μεγάλη τουριστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στο Λονδίνο και θα βολιδοσκοπήσουμε τις προθέσεις των μεγάλων τουριστικών πρακτόρων για την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου».

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ