ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης εισηγήθηκαν τα κόμματα

Κύπρος: Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης εισηγήθηκαν τα κόμματα

Τα ελληνοκυπριακά και τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στις δικοινοτικές συναντήσεις, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας, συμφώνησαν ότι πρέπει να ληφθούν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, θεωρώντας ότι αυτό θα αποτελέσει ένα θετικό βήμα για μια συνολική λύση του Κυπριακού.

Αυτό αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη σημερινή συνάντηση των ηγετών και εκπροσώπων των κομμάτων, το οποίο ανέγνωσε η Πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Κύπρο Οξάνα Τόμοβα. Όπως σημειώνεται στη συμφωνημένη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση οι αρχηγοί και εκπρόσωποι των κομμάτων εξέφρασαν απόψεις τους σχετικά με το αν «τα Βαρώσια πρέπει να δοθούν πίσω στους αρχικούς τους ιδιοκτήτες, κάτω από τους όρους επανεγκατάστασης», με βάση την εισήγηση του τουρκοκυπριακού Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος, που φιλοξένησε τη σημερινή συνάντηση.

«Τα πολιτικά κόμματα αντάλλαξαν απόψεις πάνω στο προαναφερθέν θέμα και συμφώνησαν πάνω στο ότι πρέπει να ληφθούν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ως ένα θετικό βήμα για μια συνολική λύση», ανέφερε η ανακοίνωση. Η επόμενη τακτική συνάντηση των ηγετών και των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων θα γίνει την 27η Νοεμβρίου.