ΚΥΠΡΟΣ

Συνάντηση Ομήρου - Εισαγγελέα για Βγενόπουλο-Ορφανίδη

Συνάντηση Ομήρου - Εισαγγελέα για Βγενόπουλο-Ορφανίδη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με το Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη για συζήτηση των νομικών πτυχών που αφορούν την πρόσκληση στη Βουλή για να καταθέσουν ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών ο Ανδρέας Βγενόπουλος και Αθανάσιος Ορφανίδης, προς υλοποίηση της απόφασης της σημερινής σύσκεψης αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στη σημερινή σύσκεψη αρχηγών συμφωνήθηκε η ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του κυρωτικού νομοσχεδίου για τη συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον ΟΗΕ για την υποστηρικτική βάση τις επιχείρησης καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

Κατά τη σύσκεψη ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε από τα κόμματα να τοποθετηθούν την ερχόμενη Πέμπτη για τη θεσμοθέτηση της σύσκεψης αρχηγών ως επισήμου πλέον οργάνου του Κοινοβουλίου.

Περαιτέρω, διαβίβασε στους αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων σημείωμα για την προωθούμενη οικονομική αυτονόμηση της Βουλής.

Όπως διευκρινίσθηκε, το αίτημα για οικονομική αυτονόμηση του Κοινοβουλίου επαναλαμβάνεται και προωθείται ως θέμα αρχής και όχι για αύξηση των δαπανών του Κοινοβουλίου ή και για την επίδοση σε σπατάλες.

Στη σύσκεψη αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει και ενδεχόμενο για μείωση των δαπανών.

ΠΗΓΗ ikypros