ΚΥΠΡΟΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου πρότεινε γη 50 εκατ. ευρώ σε Ρώσο

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου πρότεινε γη 50 εκατ. ευρώ σε Ρώσο

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου πέρασε τα δικά του μηνύματα, κατά την διάρκεια γεύματος στην Αρχιεπισκοπή, παρουσία του Ρώσου πρέσβη στην Κύπρο Stanislav Osadchiy, του προέδρου της Τράπεζας Κύπρου Κρίστη Χασάπη και του αντιπροέδρου Vladimir Strzhalkovskiy και άλλων διοικητικών συμβούλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρος τόνισε πως Για να σωθεί η Τράπεζα Κύπρου πρέπει οι επιχειρηματίες και τα νοικοκυριά να έχουν σχέδια αναδιαρθρώσεων που να μπορούν να αποπληρώνουν τα δάνειά τους.

Ο Μακαριότατος τόνισε ότι αν οι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης χάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία τότε θα αυξηθεί η ανεργία και οι αρνητικές συνέπειες θα είναι εντονότερες στην οικονομία και την ίδια την Τράπεζα Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν δίστασε μάλιστα να κάνει πρόταση, να δεχθεί εκκλησιαστική γη ισότιμης αξίας με τα χρήματα που υπάρχουν δεσμευμένα στην Τράπεζα και σύμφωνα με τις πληροφορίες ανέρχονται σε €50 εκατ. Μέρος της πρότασης ήταν μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα να επιστραφούν τα χρήματα με τόκο από την Εκκλησία και να επιστραφεί η ακίνητη περιουσία.