ΚΥΠΡΟΣ

Λευκωσία: Τέλος του 2014 η ολοκλήρωση των έργων στην Πλ. Ελευθερίας

Λευκωσία: Τέλος του 2014 η ολοκλήρωση των έργων στην Πλ. Ελευθερίας

Τέλος του 2014 με αρχές του 2015 αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα, για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας στη Λευκωσία.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Λειτουργός Πληροφόρησης του Δήμου Λευκωσίας Μάκης Νικολαΐδης, ο οποίος είπε πως τα έργα προχωρούν κανονικά και έχουν μπει στην σωστή τους πορεία, αν και προβλήματα παρουσιάζονται καθημερινά.

Σημείωσε, ωστόσο, πως καθημερινά προβλήματα που παρουσιάζονται, όπως προβλήματα εργοταξίου, επιλύονται.

Σε ό,τι αφορά τα εμπόδια, που συνάντησε το έργο, μετά το Eurogroup του Μαρτίου, ο κ. Νικολαΐδης είπε: «Η οικονομική κρίση δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην υλοποίηση του έργου, όχι μόνο από πλευράς δικής μας, αλλά όλων των εμπλεκομένων».

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να απαντήσει εάν το έργο κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί εντός των χρονικών πλαισίων που έθεσαν, ο κ. Νικολαΐδης είπε πως «στόχος είναι να ολοκληρωθεί εντός των χρονικών πλαισίων, εξού και οι έντονες προσπάθειες και οι έλεγχοι που γίνονται από πλευράς υλοποίησης και χρηματοδότησης».

Αναφερόμενος περαιτέρω στο έργο, είπε πως «υπάρχει ένα αρχιτεκτονικό κομμάτι, το οποίο είναι πολυσύνθετο και το οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί με κάποια σοβαρότητα», εξηγώντας πως «γίνεται μια σχολαστική επέμβαση την ώρα της κατασκευής και αυτό παίρνει χρόνο».

Επίσης, πρόσθεσε πως γίνονται τακτικές συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους, όπως την αρχιτέκτονα, τον εργολάβο, τους εμπλεκόμενους από την κυβέρνηση, που έχουν σχέση με τον έλεγχο του έργου, ενώ συμπλήρωσε ότι το έργο επιτηρείται συνεχώς.

ΠΗΓΗ ikypros