ΚΥΠΡΟΣ

40 χρόνια Αρχιερατείας του Μητροπολίτη Κιτίου

40 χρόνια Αρχιερατείας του Μητροπολίτη Κιτίου

Το έργο του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου εξήρε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, λέγοντας ότι «σαράντα χρόνια είναι ολόκληρη ζωή και ο Μητροπολίτης Κιτίου έδωσε όλον τον εαυτό του στην υπηρεσία της Εκκλησίας και του λαού μας».

«Αυτή είναι η πορεία του κληρικού, αυτή είναι η πορεία της Εκκλησίας», σημείωσε.

«Είναι τόσα πολλά μέσα σε 40 χρόνια, τι να πρωτοπεί κανείς. Για την επαρχία του, για την Εκκλησία της Κύπρου, για την Αφρική που την έχει γυρίσει όλη; Δύναμη ευχόμαστε να του δώσει ο Θεός να συνεχίσει αυτό το έργο που είναι προς δόξαν Θεού και με την παρουσία του εκεί στην Αφρική να παραμυθεί και να ενισχύει τους κατοίκους,» πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, αφού εξέφρασε χαρά για την παρουσία του στην Κύπρο, εξήρε το έργο και την προσφορά του τιμώμενου Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου κατά την περίοδο των 40 χρόνων της διακονίας του.

«Είναι πολύ συγκινητικό» είπε «να βλέπει κανείς έναν Ιεράρχη που ήταν νέος, σφριγηλός, να κρατάει σήμερα τη νεότητα αλλά και το σφρίγος και να θέλει να εργαστεί με τέτοιο τρόπο είναι συγκινητικό».

Ο τιμώμενος Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους δύο Ιεράρχες για την τιμή που του έκαναν με την παρουσία τους στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Οι δηλώσεις έγιναν στη Λάρνακα μετά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων διακονίας στη Μητρόπολη Κιτίου του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντων του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου, μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου και του Μητροπολίτη Κένυας Μακαρίου.

ΠΗΓΗ ikypros