ΚΥΠΡΟΣ

Ανησυχία Ομήρου για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις

Ανησυχία Ομήρου για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις

Η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα «δημιουργεί μεγάλες ανησυχίες ότι επιχειρείται η περαιτέρω μείωση των μισθών, η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και η κατάλυση εργασιακών δικαιωμάτων», δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ομήρου κάλεσε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει πολιτικές που κινούνται έξω από τα πλαίσια του διαλόγου και να σεβαστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Όπως είπε, «σε μιαν εποχή που οι εργαζόμενοι καταβάλλουν εξ ολοκλήρου το τίμημα της οικονομικής κρίσης, η πρόθεση της Κυβέρνησης να υιοθετήσει νέα μέτρα περαιτέρω συρρίκνωσης του βιοτικού τους επιπέδου είναι προφανές ότι θα οδηγήσει σε εργατική και κοινωνική αντίδραση».

«Καλούμε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει προθέσεις και πολιτικές που κινούνται έξω από τα πλαίσια του διαλόγου και του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, να σεβαστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και να κατανοήσει ότι επιβολή μέτρων περαιτέρω φτωχοποίησης της κυπριακής κοινωνίας θα αποσυνθέσει πλήρως τον ιστό της κοινωνικής συνοχής», κατέληξε.

ΠΗΓΗ ikypros