ΚΥΠΡΟΣ

Deal ακόμη και εντός της ημέρας για Ελληνική Τράπεζα

Deal ακόμη και εντός της ημέρας για Ελληνική Τράπεζα

Σήμερα εκτός απροόπτου θα κλείσει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης της Ελληνικής Τράπεζας, με ορατό πλέον το ενδεχόμενο τρεις νέοι μεγαλομέτοχοι, μαζί με την Εκκλησία, να ελέγχουν την τράπεζα.

Η λύση βρέθηκε σε χθεσινές μαραθώνιες διαβουλεύσεις μεταξύ της Διοίκησης/Διεύθυνσης της Ελληνικής Τράπεζας, του Υπουργείου Οικονομικών, της Κεντρικής Τράπεζας και της Τρόικας.

Σε πρωινές του δηλώσεις ο Αρχιεπίσκοπος επιβεβαίωσε ότι η Τρόικα έχει δώσει παράταση χρόνου μέχρι σήμερα για να εξευρεθούν τα 36 εκατομμύρια ευρώ που υπολλείπονται για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης της Ελληνικής Τράπεζας βάσει του ακραίου σεναρίου της Pimco.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι ο στόχος της Εκκλησίας είναι όπως και οι δύο τράπεζες Κύπρου και Ελληνική παραμείνουν σε κυπριακά χέρια. Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι εντός των επόμενων ωρών και το αργότερο γύρω στο απόγευμα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής κατά πόσο έχουν εξευρεθεί τα €36 εκατ. που υπολείπονται.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επιβεβαίωσε επίσης ότι τρεις είναι οι εταιρείες που ενδιαφέρονται να μετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας. Πρόκειται για την Δήμητρα Επενδυτική, την κυπριακή εταιρεία λευκορωσικών συμφερόντων WargamingPublic και τοπ αμερικανικό ταμείο ThirdPoint.

Πηγή: philenews