ΚΥΠΡΟΣ

Βίντεο-Κασουλίδης: Τα Ηνωμένα Έθνη τα έκαναν θάλασσα

Βίντεο-Κασουλίδης: Τα Ηνωμένα Έθνη τα έκαναν θάλασσα

Ιδιαίτερα καυστικός εμφανίστηκε σήμερα, στην εκπομπή του Σίγμα «Πρωτοσέλιδο», ο Υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης.

Ερωτηθείς γιατί τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν αναγκαία την συνάντηση Αναστασιάδη-Έρογλου, ο κ. Κασουλίδης δήλωσε ότι έχει και ο ίδιος πάρα πολλές απορίες. «Εύχομαι ότι κάποια στιγμή θα απαντηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά. « Γιατί, για παράδειγμα, ενώ διεξάγονται διαβουλεύσεις και μάλιστα σημειώθηκε ότι είμαστε κοντά, να επιδεικνύεται αυτή η συμπεριφορά από τα ΗΕ;», διερωτήθηκε.

Ο ΥΠΕΞ είπε πως τα ζητήματα αυτά θα ξεκαθαριστούν, υπό μια προϋπόθεση: Ότι αυτό το ξεκαθάρισμα δεν πρέπει να παρεμποδίσει τις προσπάθειες που γίνονται για να υπάρξει κατάληξη σε κοινή διακήρυξη και να πραγματοποιηθεί η συνάντηση. «Εγώ φτάνω μέχρι το σημείο να πω ότι, ενώ η πρόοδος παρατηρήθηκε, δεν βλέπω τίποτα άλλο στο ρόλο που διαδραμάτισαν τα ΗΕ, από τον ρόλο του αγγελιοφόρου. Όπου αναμείχθηκαν, παραπάνω τα έκαναν θάλασσα, παρά να υποβοηθήσουν», τόνισε.

«Εμείς δεν ξέρουμε ούτε από τελεσίγραφα, ούτε από ημερομηνίες, ούτε από τίποτε από αυτά τα πράγματα. Εμείς προχωρούμε εντατικά και όσο μας πάρει. Δεν είναι «όχι», δεν μου αρέσουν εμένα οι ηρωισμοί. Αλλά πώς να το πω άλλως πως; Θέλω να είμαι και ευγενής και προσεκτικός. Δεν το λαμβάνουμε υπόψη», δήλωσε ο κ. Κασουλίδης, αναφερόμενος στο τελεσίγραφο του ΓΓ.