ΚΥΠΡΟΣ

Ευαγόρου: Η αξιολόγηση Fitch γκρεμίζει τις ελπίδες της κυβέρνησης

Ευαγόρου: Η αξιολόγηση Fitch γκρεμίζει τις ελπίδες της κυβέρνησης

Σε σημερινές του δηλώσεις για την αξιολόγηση των Fitch, ο κ. Ευαγόρου είπε ότι ο οίκος κάνει λόγο για ύφεση 5% το 2015 και 1,5% το 2016, ενώ εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει ανάπτυξη πριν το 2017.

«Στη βάση αυτών των δεδομένων προβλέπει ότι το χρέος της Κύπρου θα εκτιναχθεί πάνω από 130% του ΑΕΠ παρά τις περί αντιθέτου προβλέψεις Κυβέρνησης και Τρόικας. Δεν θεωρούμε τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις των οίκων αξιολόγησης ως θέσφατο και ως ΑΚΕΛ αρκετές φορές διαφωνήσαμε με αυτές. Ωστόσο η διάσταση απόψεων μεταξύ δυο οργάνων που βαδίζουν στην ίδια συντηρητική φιλοσοφία οικονομικής πολιτικής, από τη μια της Κυβέρνησης και της Τρόικας και από την άλλη των οίκων αξιολόγησης, μας ανησυχεί ακόμη περισσότερο», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ευαγόρου είπε ότι το ΑΚΕΛ διερωτάται «τι θα σκαρφιστεί και πάλι η Κυβέρνηση για να πείσει τον κυπριακό λαό ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι σύντομα θα υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας;».

«Ως ΑΚΕΛ επαναλαμβάνουμε ότι το μνημόνιο είναι συνώνυμο της φτώχειας, της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας και θα πρέπει να σταματήσουν να επινοούν συνεχώς επικοινωνιακά τεχνάσματα και να αποφασίσουν επιτέλους να κυβερνήσουν και ν’ αντιμετωπίσουν τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας», κατέληξε.