ΚΥΠΡΟΣ

Κληρίδης: Ξέρω ότι τελειώνω, μην με βάλετε σε αναπνευστήρα

Κληρίδης: Ξέρω ότι τελειώνω, μην με βάλετε σε αναπνευστήρα

"Ξέρω ότι τελειώνω κι όταν πέσω σε καταστολή δεν θέλω να με τοποθετήσετε στον αναπνευστήρα", είπε σε δικούς του ανθρώπους ο Πρόεδρος Κληρίδης, χθες βράδυ, λίγο πριν πέσει σε κώμα.

Σε λίγο αναμένεται ιατρικό ανακοινωθέν με το οποίο θα καλούνται οι φίλοι και συνεργάτες του πρώην Προέδρου να μην τον επισκέπτονται διότι δεν θα μπορεί να τους δεχτεί.

Ο Γλαύκος Κληρίδης εισήχθη το πρωί της Τετάρτης στην κλινική Ευαγγελίστρια, σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και χθες το βράδυ έπεσε σε κώμα.

Χαρακτηριστική για την κατάσταση της υγείας του είναι η δήλωση του προσωπικού του ιατρού, Ιωσήφ Κάσιου, χθες το βράδυ στις «Τομές στα Γεγονότα» του Σίγμα ότι «η φύση έχει φθάσει στο τέλος της. Είναι 95 χρονών και έχουμε φθάσει στο τέλος, δε μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα» δήλωσε ο κ. Κάσιος.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο προσωπικός του ιατρός Ιωσήφ Κάσιος, ο Γλαύκος Κληρίδης πέρασε μία ήρεμη νύχτα, ενώ η κατάστασή του παραμένει σταθερά παρά πολύ κρίσιμη. "Δυστυχώς, είναι μη αναστρέψιμη η πορεία" της υγείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Κάσιος

Ο ειδικός παθολόγος, Μπάμπης Νικολαΐδης, δήλωσε πως η κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου «είναι μη αναστρέψιμη» και ότι έχει πέσει σε κώμα.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολαίδη, η υγεία του κ. Κληρίδη επιδεινώθηκε από νεφρική ανεπάρκεια, την οποία προκάλεσε ο υψηλός διαβήτης, αλλά «η καρδιά του δουλεύει ρολόι» δήλωσε ο κ. Νικολαΐδης.

Η είδηση της ξαφνικής επιδείνωσης της κατάστασης του Γλαύκου Κληρίδη προκάλεσε συγκίνηση στους πολίτες και τον πολιτικό κόσμο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στη Σρι Λάνκα, τηρείται ενήμερος για την κατάσταση της υγείας τού ιστορικού ηγέτη του ΔΗΣΥ.

Από νωρίς το πρωί, την κλινική όπου νοσηλεύεται ο Γλαύκος Κληρίδης επισκέπτονται μέλη του πολιτικού κόσμου και άλλοι αξιωματούχοι, ενώ κοντά του βρίσκονται πάντα η θυγατέρα του Καίτη και ο γαμπρός του, καθώς και ο στενός του συνεργάτης, πρώην Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Παντελής Κούρος.

πηγη ΣΙΓΜΑ