ΚΥΠΡΟΣ

Συγκίνηση για το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη

Συγκίνηση για το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη

Τη θλίψη του εξέφρασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Η ζωή του Γλαύκου Κληρίδη είναι συνυφασμένη με τους αγώνες του κυπριακού ελληνισμού που τον τίμησε με την ανάδειξή του ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπερασπίστηκε με πάθος τις απόψεις του, είχε εθνικό όραμα και διορατικότητα που αναγνωρίστηκε ακόμη και από πολιτικούς αντιπάλους», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο συλλυπητήριο μήνυμά του για το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη.

Η Κύπρος έχασε ένα μεγάλο Έλληνα, αναφέρει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για την απώλεια του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας πως ο Γλαύκος Κληρίδης υπήρξε αγνός αγωνιστής και ευπατρίδης πολιτικός, μεγάλος πρωταγωνιστής σε όλους τους αγώνες των αδελφών Κυπρίων. Θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Γλαύκου Κληρίδη , αλλά και προς όλο τον κυπριακό λαό απηύθυναν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Τη βαθύτατη οδύνη του για το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη εξέφρασε με δήλωσή του ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Με το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της κυπριακής ιστορίας, αναφέρει για την απώλεια του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και υπεύθυνη της εξωτερικής πολιτικής του κόμματος.

Τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλον τον Κυπριακό ελληνισμό απηύθυνε και το ΠΑΣΟΚ.

«Mία σπουδαία προσωπικότητα της Κύπρου, ένας ευπατρίδης της πολιτικής, ο Γλαύκος Κληρίδης, έφυγε σήμερα από τη ζωή, αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του, εκφράζει τη λύπη του για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους τους.

Διαβάστε επίσης:

Σημαντικές στιγμές από την πολιτική ζωή του Γλαύκου Κληρίδη

Έφυγε από τη ζωή ο Γλαύκος Κληρίδης

Κληρίδης: Ξέρω ότι τελειώνω, μην με βάλετε σε αναπνευστήρα