ΚΥΠΡΟΣ

Αντί στεφάνων για τον Γ. Κληρίδη, εισφορές για τους αγνοούμενους

Αντί στεφάνων για τον Γ. Κληρίδη, εισφορές για τους αγνοούμενους

Η οικογένεια του εκλιπόντος πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, ανακοίνωσε την επιθυμία και παράκληση της, αντί στεφάνων κατά την κηδεία να κατατίθενται εισφορές για ενίσχυση του έργου της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ).


Εξάλλου, σε σύσκεψη της επιτροπής του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, αναφορικά με τις διευθετήσεις για την κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη και την απόδοση τιμών εκ μέρους της Πολιτείας αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
Το Βιβλίο Συλλυπητηρίων θα ανοιχθεί στη νέα αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου αύριο, Δευτέρα και θα υπογραφεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, τους Αρχηγούς των Ξένων Διπλωματικών Αποστολών και τους Πολιτειακούς Αξιωματούχους.


Ο πρόεδρος Αναστασιάδης και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα μεταβούν στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, όπου θα εκτεθεί αύριο η σορός του αποβιώσαντος πρώην προέδρου για λαϊκό προσκύνημα. Του προσκυνήματος θα προηγηθεί τρισάγιο.


Της εξοδίου ακολουθίας , στις 11 το πρωί μεθαύριο, Τρίτη, θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος Β΄, πλαισιούμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου. Η ταφή θα γίνει στον οικογενειακό τάφο του εκλιπόντος, στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Λευκωσία.


Στην κηδεία θα παραστούν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός 'Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Επίσης, αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι ξένων κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών.