ΚΥΠΡΟΣ

Επαφές Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες

Επαφές Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση του Προέδρου της ΚΔ Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Κομισιον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος του Κολεγίου Επιτρόπων.

Νωρίτερα ο Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ κατά την οποία τέθηκαν επί τάπητος η κυπριακή οικονομία και η πορεία εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι θα μεταβούν στην ολομέλεια της Επιτροπής, όπου θα συναντηθούν με τους Επιτρόπους και τους Κύπριους Υπουργούς.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, στο οποίο θα παρακαθίσουν οι δύο Πρόεδροι, οι Επίτροποι και οι Κύπριοι Υπουργοί.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν στη συνάντηση με τον κ. Βαν Ρόμπει, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην ΕΕ, Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου και ο Διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου Νίκος Χριστοδουλίδης.