ΚΥΠΡΟΣ

Κρίστης Χασάπης: Η τράπεζα Κύπρου θα περάσει το stress test

Κρίστης Χασάπης: Η τράπεζα Κύπρου θα περάσει το stress test

Σε καλή πορεία βρίσκεται η Τράπεζα Κύπρου, με τον Πρόεδρο του ΔΣ της να εκφράζει την άποψη ότι η τράπεζα θα περάσει το stress test τον Μάρτη του 2014.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου Κρίστης Χασάπης είχε συνάντηση σήμερα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού, τον οποίο ενημέρωσε για θέματα της κυπριακής οικονομίας και της τράπεζας ειδικότερα.

«Θεωρούμε ότι η τράπεζα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια πάρα πολύ καλή πορεία και με τη βοήθεια της πολιτείας νομίζω ότι θα δούμε πολύ καλύτερες μέρες μπροστά μας στο σύντομο μέλλον», είπε ο κ. Χασάπης.

Ερωτηθείς κατά πόσον θεωρεί ότι η Τράπεζα Κύπρου θα περάσει το stress test τον Μάρτη του 2014, εξέφρασε τη θέση ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

«Υπάρχουν τέσσερις κυπριακές τράπεζες που θα περάσουν αυτό το τεστ, αρκετές από την ΕΕ. Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς, αλλά θεωρώ ότι η τράπεζα θα περάσει αυτό το τεστ και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα», είπε ο κ. Χασάπης.

Ερωτηθείς εξάλλου για τη ρύθμιση δανείων των επιχειρηματικώνκύκλων, είπε ότι η Τράπεζα Κύπρου έχει ετοιμάσει ειδική μονάδα διαχείρισης των μεγάλων πελατών, και άλλες μονάδες διαχείρισης για τους μικρότερους πελάτες.

«Αναμένουμε ότι όταν λειτουργήσει αυτή η μονάδα οι πελάτες αυτοί με τον σωστό τρόπο θα πρέπει είτε να μας δώσουν κάποια λεφτά τα οποία μας χρωστούν ή να γίνει κάποιου άλλου είδους διακανονισμός. Θεωρούμε ότι λεφτά υπάρχουν και θα στηρίξουμε τις κυπριακές επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες, άρα δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αυτή τη στιγμή απλώς γίνεται λόγος στα ΜΜΕ, αλλά θεωρώ ότι λεφτά υπάρχουν απλώς είναι θέμα να πεισθούν κάποιοι επιχειρηματίες να πληρώνουν τις δόσεις τους», σημείωσε.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ